De kijkcijfers van zaterdag 28 december 2019

De TV van gisteren: Nestelen in Tsjechië zorgt voor miljoenenpubliek Ik Vertrek

29 december 2019 08:52 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© AVROTROS
Ik Vertrek deed heel goede zaken op de zaterdagavond. Het programma, waarin te zien was hoe Marjon en Vincent naar Tsjechië afreisden om daar een boerderij te beginnen, was buiten de journaals om het best bekeken programma van de eerste weekenddag.

Naar het NPO-programma keken 1,3 miljoen Nederlanders, waardoor Ik Vertrek de tweede plaats van de zaterdag voor zich opeiste. Vooral de lef om een stap naar het buitenland te zetten, lijkt het al tijden goed te doen. Maar het kostenplaatje kan soms nog wel wat extra aandacht gebruiken, zo ook van Marjon en Vincent. Of je moet de Staatsloterij winnen natuurlijk...

Schaatsen

De NK Afstanden hield opnieuw veel fans warm voor de kijkbuis. Naar de 3000 meter voor vrouwen keken iets meer dan een miljoen mensen, die zagen hoe Esmee Visser zich tot Nederlands kampioen kroonde. De mannen deden de halve afstand van de vrouwen en daarmee wisten ze 900.000 kijkers aan zich te binden. Thomas Krol maakte in Heerenveen zijn favorietenrol waar door Nederlands kampioen te worden. Beide kampioenen zijn volgers de kijkers zo lekker gewoon gebleven en wij sluiten ons daar honderd procent bij aan!

RTL

De tweede aflevering van RTL 4-programma All Together Now wist nog net in de top 10 te eindigen. Precies 900.000 muziekliefhebbers keken naar het programma op de zaterdagavond. Daarmee versloeg het op primetime concurrenten als Dancing on Ice en De IJzersterkste.

Meer over