De TV van gisteren: NPO 1 torent boven RTL 4 uit

26 april 2016 08:46 | kijkcijfers | Door Televizier

© NPO

NPO 1 is heer en meester op de maandagavond dankzij oude, vertrouwde programma's als Spoorloos en Radar. RTL kelderde na GTST tot ver onder het miljoen.

Dat is toch wel het bewijs dat de nieuwe maandagavondprogrammering van RTL 4, bomvol eigen producties, nog steeds niet aanslaat.

NPO 1 scoort

Spoorloos was goed voor 1.98 miljoen kijkers, terwijl Radar 1.69 miljoen mensen wist te boeien. Daarna was zelfs de terugblikserie 35 Jaar TV Show van Ivo Niehe nog eens verantwoordelijk voor 1.34 miljoen belangstellenden. Het zijn cijfers waar RTL 4 alleen van kan dromen.

RTL 4 stabiel ondermaats

De schoolquiz Back2School scoorde 706.000 kijkers, wat voor RTL 4 om 20.30 uur veel te laag is. Zelfs RTL 7 wist met Voetbal Inside meer mensen te bereiken: 752.000. Al kan dat natuurlijk ook aan de overwinning van Feyenoord hebben gelegen.Daarna was het aan Natasja Froger om de boel te redden. Maar Het Is Hier Geen Hotel scoorde nog minder kijkers. 700.000 mensen zagen hoe de luie, doelloze tieners gedrild werden door hotelier Willem "Meneer" Reimers om een eigen hotel te runnen. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de jongeren bakten er weinig van.

Maar misschien lag het gewoon aan meneer Reimers. Hij doet ook zo gemeen.

Tafel van Taal start voorzichtig

In de vooravond van NPO 2 maakte Margriet van der Linden haar debuut als quizmaster in het nieuwe taalspelletje De Tafel van Taal. Uiteindelijk zagen 362.000 kijkers hoe de oud-Mol het er vanaf bracht. Over Margriet zelf waren de meesten prima te spreken, maar het spel werd niet door iedereen begrepen of gewaardeerd.

Meer over