De TV van gisteren: NPO 1 wederom winnaar op primetime

30 april 2017 08:08 | kijkcijfers | Door Televizier

© Marc Deurloo AVROTROS

RTL 4 probeerde het met een gloednieuwe programmering, maar NPO 1 voerde ook deze zaterdag overtuigend de boventoon in het kijkcijferklassement.

De grootste publieke zender van het land kan dan ook bogen op een ijzersterke line-up. Zo scoorde Victor Mids wederom een indrukwekkende 2 miljoen kijkers met zijn Mindf*ck. Daarna vierden de jongens van De kwis hun 100e aflevering met 1.67 miljoen kijkers en eregast Brigitte Kaandorp. Dat leverde de cabaretiers een nieuw kijkcijferrecord op, maar dat ze de Chriet-controverse aangrepen om een komisch punt te maken, schoot veel kijkers alsnog in het verkeerde keelgat.

RTL in het nieuw

RTL 4 liep er alles behalve de kantjes vanaf met een gloednieuwe primetime programmering die desondanks achterbleef. Het debuut van een nieuw seizoen De jongens tegen de meisjes scoorde 1.1  miljoen en ook de eerste aflevering van Wie ben ik? kon rekenen op 1.36 miljoen kijkers.  En er werd vooral veel gelachen...

Al maakten kijkers zich wel zorgen om Najib bij Wie ben ik?

De bevrijding van Groningen

Op NPO 2 besteedde Andere tijden voor het oog van 365.000  kijkers aan de bevrijding van Groningen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat verliep, zoals verwacht, niet zonder slag of stoot. Zeker niet wat betref Appingedam.

Meer over