Kijkcijfers maandag 12 december 2022

De TV van gisteren: NPO doet goede zaken met Tussen Kunst en Kitsch en Radar

13 december 2022 08:43 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Uitzendinggemist still
Hoewel er gisteren geen voetbal was, is het toch NPO dat wederom goede zaken doet. Het begint met het Journaal van 20:00 uur dat 2 miljoen mensen bijpraat over de actualiteiten van de dag.

En vergeet het Journaal van 18:00 uur niet. Ook hiervoor zaten 1,3 miljoen mensen voor de buis.

Winnaar

Buiten het journaal is Tussen Kunst & Kitsch de winnaar van de avond met 1,4 miljoen kijkers. Er komen weer verschillende mensen langs en de grote vraag is: is hun voorwerp kunst of toch echt kitsch. Ondertussen wordt er op Twitter nog even overlegd of het nou geërfd of toch georven is.

Radar

Maar Tussen Kunst & Kitsch is niet het enige programma dat kan rekenen op een goede portie kijkers. Ook Radar tikt bijna de 1,4 miljoen kijkers aan. In het programma werden ook de nominaties voor de Loden Leeuw bekend gemaakt. In de race voor de irritantste BN'er in een reclame zijn dit jaar Wim Kieft, Sjaak Swart, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde in de BetCity-reclame. Ook Frank Lammers (Jumbo) en Alex Klaasen (Lidl) zijn genomineerd. 

RTL

Deze week doet RTL Boulevard het beter dan de halve finale van Expeditie Robinson. Boulevard kan rekenen op 1 miljoen kijkers en Expeditie Robinson scoort daar net onder met 920.000 kijkers. En de kijkers? Die missen massaal de eetproef die dit seizoen nog niet geweest is. 

SBS6

Bij SBS6 is het De Oranjewinter (908.000) dat wederom het beste scoort en Massa is Kassa komt voor deze zender daarna met 655.000 geïnteresseerden. Kijkers kunnen het niet laten om het vooral ook weer over de mensen in het publiek te hebben bij De Oranjewinter

Meer over