De kijkcijfers van zondag 27 mei 2018

De TV van gisteren: Onze Boerderij blijft kijkcijferhit

Onze boederij blijkt een blijvertje. De tweede aflevering van Yvon Jaspers' indringende inkijkje in het echte boerenleven was het enige amusementsprogramma dat boven het miljoen uitkwam.

1.68 miljoen kijkers zagen hoe Yvon getuige was van de gang van zaken op de Texelse schapenboerderij van Jan waar binnen een paar minuten al een schaap werd geruimd. Kort daarop moesten ook 30 runderen er aan geloven. Dagelijkse realiteit op het platteland, maar de stadse kijker viel 't rauw op het dak. Daarna keken nog 997.000 mensen naar Bed & breakfast waar iets minder kadavers werden geruimd.

RTL 4 verliest van SBS6

SBS6 boerde het beste van alle commerciële zenders dankzij The wall dat een respectabele 660.000 kijkers boeide. Ook Sing it deed het niet slecht met 518.000 kijkers. RTL 4 blijft moeite houden kijkers te vinden voor De jongens tegen de meisjes dat niet verder kwam dan 454.000 kijkers. Twitterende kijkers blijken nog steeds niet gewend aan presentatrice Yolanthe.

BABS begint behoorlijk

In de luwte van NPO 3 ging ook de nieuwe tragikomische serie BABS van start met Luizenmoeder-ster Diederik Ebbinge als de sociaal onhandige trouwambtenaar Loek. Met 400.000 kijkers was de serie het best scorende programma van de dag voor de zender. Voorafgaand bereikte De gevaarlijkste wegen van de wereld 256.000 kijkers en na BABS wist de schurende sketchshow Jeuk nog eens 308.000 kijkers te vermaken.  

Meer over:

Reageren