Kijkcijfers woensdag 8 november

De TV van gisteren: Oogappels-kijkers massaal in tranen door Ramsey Nasr en Hans Croiset

9 november 2023 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© NLZiet
De met een Gouden Televizier-Ring bekroonde dramaserie Oogappels riep de afgelopen weken al flink wat reacties op bij de kijkers, maar deze week ging het helemaal los. Haast niemand hield het droog.

De makers moeten dan ook maar snel op X (Twitter) kijken: daar regent het complimenten!

Lees ook: Alles over de laatste aflevering van Oogappels 

Oogappels

Die tranen waren er bij de 935.000 kijkers van gisteravond echter niet zomaar. In deze voorlaatste aflevering van het vijfde seizoen Oogappels was te zien hoe Erik (Ramsey Nasr) voor een lastig besluit kwam te staan nadat bleek dat zijn vader Lodewijk (Hans Croiset) een longsteking had: hem laten opnemen in het ziekenhuis of hem laten gaan. Wat volgde was een emotionele scène waarin Lodewijk zelf aangaf waar zijn voorkeur naar uitging: "Alles is al gezegd. Alles is prima de luxe. In orde." 


Het Perfecte Plaatje

Het enorme verdriet van de Oogappels-kijkers staat in schril contract bij de gevoelens van de kijkers van Het Perfecte Plaatje (en dat waren er 807.000). Zij waren juist massaal aan het genieten en dan met name van het werk van zowel Loes Haverkort als Niek Roozen. Beide deelnemers gooien week in week uit al zulke hoge ogen dat kijkers het niet gek zouden vinden als zij straks twee finalisten van dit seizoen worden. Of dat ook daadwerkelijk zo is, moet blijken: volgende week is het pas tijd voor de kwartfinale.


Finale Hunted

Het is echter geen verrassing dat beide programma's het zo goed hebben gedaan: Oogappels en Het Perfecte Plaatje wisten immers de afgelopen weken al hun populariteit te bewijzen en te verstevigen. Maar wat viel er gisteren dan nog meer te beleven? 1,137.000 mensen hadden interesse in de wedstrijd tussen PSV en RC Lens, die uiteindelijk eindigde in een eindstand van 1 - 0 winst voor de club uit Eindhoven. Verder keken er slechts een pijnlijke 217.000 kijkers naar Klein Maar Fijn op SBS6, was de tweede aflevering van De Frogers: Happy Campers op TLC goed voor 269.000 kijkers en zagen 654.000 kijkers de spannende finale van Hunted.

Het resultaat van die laatste was alleen wat minder: geen enkel duo slaagde erin om uit handen te blijven van het opsporingsteam, tot onvrede van het publiek.

Duidelijke Taal

Tot slot is nog de vraag: wat heeft Loes Luca gedaan? De actrice maakte woensdagavond haar presentatiedebuut in het programma Duidelijke Taal, waarin ze wekelijks langsgaat bij laaggeletterden uit Rotterdam om duidelijk te krijgen wat niet kunnen lezen of schrijven voor invloed kan hebben op je leven. Hoeveel mensen er precies hebben gekeken, is (nog) niet bekend, maar Loes Luca hoeft zeker niet teleurgesteld te zijn. Op X klinken er positieve geluiden.

*De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over