Kijkcijfers zaterdag 22 juni 2024

De TV van gisteren: Ook op zaterdagavond is het EK Voetbal heer en meester

23 juni 2024 09:31 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Still NOS
De Rode Duivels kwamen zaterdagavond in actie op het EK Voetbal en dat heeft de concurrentie op primetime geweten. 2 miljoen kijkers stemden af op de wedstrijd om te zien of de Belgen konden winnen van Roemenië.

Ook het Journaal moest buigen voor de wedstrijden van 18:00 en 21:00 uur.

Alternatief

Het andere programma dat op primetime het beste scoorde was Oh, Wat Een Jaar! met 547.000 kijkers. Dit was daarmee volgens de Nederlandse kijkers het beste alternatief als je niet van voetbal hield. De Pappenheimers weet nog steeds geen potten te breken met 279.000 kijkers. Duidelijk was ook dat mensen met andere dingen bezig waren dan X, want er werd weinig getweet deze tv-avond.

Treurig

SBS6 zal zich deze ochtend achter de oren krabben. De herhaling van Ik Hou van Holland komt niet verder dan 301.000 kijkers en de instroom vanuit het programma EK Koorts zal Linda de Mol ook niet geholpen hebben. 170.000 kijkers keken naar het programma waarin mensen naar het Nederlands Elftal kijken. Vandaag Inside Oranje weet nog wel prima te scoren aan het eind van de avond (839.000).

Boulevard

Een ander programma dat duidelijk last heeft van het EK Voetbal is RTL Boulevard. Waar we maanden geleden nog miljoenen of bijna miljoenen cijfers zagen, scoorde het zaterdagavond de laagste score sinds het begin van het EK. Tegenover het programma stond Turkije tegen Portugal op het programma dat onverminderd populair was met bijna 1,6 miljoen kijkers. Die kijkers kregen ook mee dat er steeds mensen voor Christiano Ronaldo het veld op kwamen. Mogelijk loopt het aantal kijkers voor Boulevard zondag en maandag weer op nu er geen 18.00 uur wedstrijden zijn. 

 * De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over