Kijkcijfers woensdag 18 mei

De TV van gisteren: Paul de Leeuw en Hans Kesting stelen de show

19 mei 2022 07:55 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© BNNVARA/MediaLane
Paul de Leeuw keerde gisteravond terug met een gloednieuw seizoen van Busje Komt Zo, en hoe! Samen met Hans Kesting zette hij de boel flink op stelten.

NPO 1 deed dan ook goede zaken. Ruim 510.000 kijkers stemden af op de feelgoodshow.

Busje Komt Zo

In Busje Komt Zo reist Paul de Leeuw heel Nederland door om mensen te verrassen. Vaak weet hij niet waar hij uitkomt, maar dat was in dit geval iets anders. Aangezien de opnames namelijk vlak op de dag van het Eurovisie Songfestival plaatsvonden, waren er duidelijk tekens te zien van dit muzikale festijn: zo waagde hij zich onder meer aan een ware Songfestival-quiz en organiseerde zijn eigen evenement... EuroPassion.

De kijkers genoten met volle teugen. Er zijn zelfs mensen die hopen dat Paul en Hans Kesting volgend jaar Cornald Maas en Jan Smit vervangen als (ongezoute) commentatoren van het Songfestival. 

Tussen Kunst en Kitsch

Waar op deze woensdagavond echter de meeste aandacht naar uitging, was naar Tussen Kunst & Kitsch. Ruim 1,4 miljoen kijkers stemden daar op af en kwamen duidelijk niet met lege handen te staan. In de aflevering bleken namelijk niet één maar wel twee voorwerpen behoorlijk wat waard. De expert schatte twee werken van kunstenaar Escher, die de eigenaar persoonlijk van hem had gekregen, op zo'n 100.000 euro. Dat is een van de hoogste bedragen ooit in het kunstprogramma.

All of the Lights

Verder ging op NPO 3 het nieuwe muzikale programma All of the Lights van start, waarin Défano Holwijn samen met rapper Frenna aan de slag ging om Frenna's hiphopnummers een gospeljasje te geven. Veel kijkers leverde het echter niet op. Slechts een pijnlijke 22.000 kijkers stemden er op af, nog minder dan Frank' en Guus' Glory Days dat het deze week moest doen met 194.000 kijkers.

Meer over