De TV van gisteren: realityshow Peter Jan Rens wint kijkers

25 januari 2017 08:07 | kijkcijfers | Door Televizier

© Nick van Ormondt

Doen ze 't of doen ze 't niet?, de realityserie van Peter Jan Rens en zijn Virginia op RTL 5, trok deze week beduidend meer kijkers dan de vorige weken. 418.000 mensen wilden weten hoe het met de bruiloftvoorbereidingen gaat.

De eerste drie weken van Doen ze 't of doen ze 't niet trok 350.000 kijkers, dus 418.000 is een significante stijging van de kijkcijfers voor het opvallende tv-duo dat in de aflevering van dinsdag weer worstelde met het bruilofstbudget en elkaar. Het werkschuwe broertje van Virginia bleek over een bijzonder talent te beschikken.

Of zitten we helemaal niet te kijken naar Peter Jan en zijn grote liefde?

Opgelicht?!

Het best bekeken programma van dinsdagavond op primetime was Opgelicht?! met ruim 1,5 miljoen kijkers. Jaap Jongbloed behandelde de zaak van een man die maar kansloze bedrijven op bleef richten maar zijn werknemers nooit betaalde. De heer in kwestie kwam uit Urk en had daar een mooie bijnaam verdient met zijn illegale praktijken. 

De schurk kreeg een interessante zenuwtrek toen hij ter verantwoording werd geroepen.

RTL Late Night

RTL Late Night trekt sinds het nieuwe jaar consequent minder kijkers dan talkshowconcurrent Jinek: het was dinsdag 884.000 tegen 624.000, toch een behoorlijk verschil. Humberto Tan deed zijn kijkers duidelijk wel veel plezier met het bezoek van André Hazes jr.

Meer over