De TV van gisteren: Record voor Heel Holland Bakt

Nooit eerder keken zoveel mensen naar Heel Holland bakt. Bijna 3 miljoen mensen (2.963.000) hadden hun televisie afgesteld op André van Duin en de thuisbakkers.

Tot nu toe was de finale van Heel Holland bakt in 2015 de best bekeken aflevering met 2,8 miljoen, maar daar gingen Janny, Robèrt, André en de kandidaten nu ruimschoots overheen.

Er ging een golf van verontwaardiging door al die kijkers heen toen de sympathieke Marcel zijn kookspullen moest pakken omdat hij naar huis moest van Janny en Robèrt.

Een ander opvallend aspect deze week was de ketting van Janny. Het jurylid kreeg zelfs complimenten van modegoeroe Cécile Narinx.

TV Show

Ivo Niehe deed het ook prima op NPO1 met zijn TV Show, hij trok 1,6 miljoen kijkers, gevolgd door Alberto Stegeman met zijn Stegeman op de bres (1 miljoen) op SBS6. De dramaserie Vlucht HS13 met Katja Schuurman hield zich prima staande en scoorde 868.000 kijkers voor NPO3.

Zondag met Lubach

Blijkbaar zaten er sowieso heel veel mensen voor de televisie. Het absurdistische programma Toren C trok maar liefst 733.000 kijkers en Zondag met Lubach deed het goed met 634.000, beide op NPO3. Arjen Lubach trok, naar aanleiding van de dames van The green happiness van leer tegen alle diëtisten die rare diëten voorschrijven waarin je niets meer mag eten of juist de verkeerde dingen. Zo bleek de übergezonde taart van Rens Kroes 9.000 calorieën te bevatten. 

Arjen besloot daarop ook een dieetboek uit te brengen met daarin de Schijf van Trijf (onzin) voor het luttele bedrag van 110 euro. Hij vertelde er eerlijk bij dat het dieetboek leeg was op 1 zinnetje na: 'eet gevarieerd en niet teveel'

Reageren