De TV van gisteren: Rijdende Rechter wint van Onschuldig?

29 november 2017 08:39 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Dankzij een bijzondere aflevering van De rijdende rechter had RTL 4 het nakijken op de late avond. Peter van der Vorst kon met Onschuldig? niet tegen meester Reid op.

In totaal zagen 1.37 miljoen mensen de bizarre, Limburgse Rijdende rechter aflevering, waardoor het rechtspraakprogramma met afstand de winnaar was op primetime. Onschuldig? moest het doen met een teleurstellende 584.000 kijkers. De show van Peter van der Vorst stelt definitief teleur en dat is ook weer slecht nieuws voor RTL Late Night dat niet profiteerde van een goede lead in. Uiteindelijk zagen 519.000 mensen de dinsdagaflevering van de talkshow.

Perfecte Plaatje tweede

Het is niet alleen kommer en kwel voor RTL: GTST scoorde een sterke 1.3 miljoen kijkers en daarna oogste Het perfecte plaatje een uitstekende 1 miljoen kijkers. Toch deed NPO 1 het net even beter met 1.6 miljoen voor het Acht uur journaal en 1.21 miljoen voor Opsporing verzocht. SBS6 is een verre derde: Keep it cool blijft kijkers bloeden, de meest recente aflevering van de kennisquiz met Nick Schilder scoorde 285.000 kijkers, Talenten zonder centen deed het iets beter met 387.000 kijkers.

Veronica scoort

Veronica heeft goud in huis met de uitzendrechten voor het vrouwenvoetbal. De zender drong voor het eerst in tijden de kijkcijfer top 10 binnen met de WK kwalificatiewedstrijd Nederland - Ierland die gezien werd door maar liefst 1.1 miljoen fans. Helaas waren zij er getuige van hoe de Ierse vrouwen een maatje te groot bleken voor de Oranje Leeuwinnen. En dan was er die pingel...

Meer over