De tv van gisteren: RTL 4 net iets te sterk voor NPO1

1 november 2015 09:44 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1/De Kwis

De vernieuwde zaterdagavond van NPO 1 scoorde niet slecht, maar bleek toch niet op te kunnen tegen de kijkcijferkanonnen van RTL 4.

Ik Hou Van Holland was oppermachtig met 2 miljoen kijkers, voorafgaand deed de derde aflevering van Playback Je Gek ook prima zaken met 1.16 miljoen fans. Toch had NPO 1 geen slechte avond, zo was 10 Jaar Ik Vertrek waarin Joris Linssen zijn favoriete aflevering besprak, goed voor 1.4 miljoen kijkers.

5 Tegen 5

Helemaal nieuw op RTL in de luwte van de vroege zaterdagavond was een moderne variant op de klassieke spelshow 5 Tegen 5. Een prima 653.000 kijkers zagen tussen eten en afwas Ruben Nicolai als volleerd quizmaster twee families tegen elkaar uitspelen met humor en een vette knipoog.

De Kwis opent uitstekend

Op de laatste dag van oktober werd ook de eerste nieuwe aflevering van De Kwis uitgezonden. Het satirische nieuwsspel had André van Duin weten te strikken en een uitstekende 1.5 miljoen mensen stemden af om te zien of er wat te lachen viel. Ze werden niet teleurgesteld: er was een speciaal loflied op de Chinese panda's, de nummer 14 werd veelvuldig geëerd en in het kader van meer cultuur bij de NPO moest André zijn carnavalsklassieker Er Staat Een Paard In De Gang brengen als Frans chanson.

Wel was er op Twitter nog een kleine controverse toen de heren de eerste transgender winnaar van Holland's Next Top Model een man noemden.

Gelukkig is er dan altijd ruimte voor relativering.

Vive La Frans scoort aardig

Het derde seizoen van Vive La Frans verhuisde naar de late zaterdagavond. Opnieuw zijn de broers Bauer onderweg in Europa en dat leverde naast een aardige 1 miljoen kijkers ook hilarische momenten op dat voor sommigen vooral een weerzien was met het bekende.

Collectief Geheugen zorgt voor waterlanders

De derde aflevering van Het Collectief Geheugen op RTL 4 leverde 1.25 miljoen kijkers op. In de aflevering werd onder meer afgerekend met de loopbaan van Frank Masmeijer, dressuurpaard Totilas en de Rubic's Cube waar dat andere jaren 80 icoon Henny Huisman een bijzondere band mee voelde. Sowieso bleek Huisman als gast de smaakmaker van de aflevering met scherpe uitspraken over alles en iedereen.

En toen kreeg Henny,naar eigen zeggen met 64 niet meer de jongste, halverwege last van kramp. Het leverde hilarische beelden en de slappe lach op.

Ook Chantal Janzen hield het niet droog.

Afbeelding

Meer over