Kijkcijfers woensdag 22 februari

De TV van gisteren: Ruimteschip Aarde stelt niet teleur met 989.000 kijkers

23 februari 2023 07:53 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV

Mogelijk dankzij de behoorlijke promotie ervan kan André Kuipers op deze donderdagochtend aan de taart. Zijn nieuwe ruimteprogramma Ruimteschip Aarde scoorde gisteravond namelijk met 989.000 kijkers een prachtige zesde plek in de kijkcijferlijst.

Hij deed hiermee nauwelijks onder voor de seizoensstart van Spoorloos. Dat programma trok 1 miljoen kijkers.

Ruimteschip Aarde

In deze zesdelige documentaireserie Ruimteschip Aarde werpt astronaut André Kuipers elke week een unieke blik op Nederland, waarbij steeds een ander thema – zoals licht, lucht en natuur – aan bod komt. Deze eerste aflevering ging over licht en daarin vertelde hij onder meer hoe hij het licht op aarde vanuit de ruimte ervoer. Dit werd aangevuld met nooit eerder vertoonde foto’s en filmpjes uit zijn eigen archief, die Kim van Kooten voorzag van een voice-over. 

Ondanks deze prachtige score van 989.000 kijkers zijn de reacties nog wel wisselend: waar het gros van de mensen het een 'prachtige' serie noemt 'waar veel aandacht en tijd aan is besteed', noemen sommige mensen het ook 'rommelig' en 'onsamenhangend'.


Dit Is de Kwestie

De NPO2-kijkers kregen op deze woensdag ook iets nieuws voor hun kiezen. Zij konden namelijk genieten van een nieuwe aflevering van Dit Is de Kwestie, een reportagereeks met Tijs van den Brink, Margje Fikse en Kefah Allush die naar aanleiding van de actualiteit morele dilemma’s en ethische kwesties onderzoeken. Veel interesse was er echter niet in: slechts 150.000 kijkers stemden erop af. 

Dat is een stuk minder dan NPO2-publiekstrekkers BinnensteBuiten (737.000), Met het Mes op Tafel (759.000) en Gort over de Grens (654.000).

Married at First Sight

We horen je denken: waar keken kijkers dan naast Ruimteschip Aarde en Spoorloos nog meer naar? Onder meer naar de nieuwste aflevering van RTL Boulevard (921.000), Je Huis Op Orde (674.000) en Married at First Sight natuurlijk. De kijkers van die laatste kregen alleen een minder goede boodschap: het blijkt dat Wilfred en François toch niet het droomkoppel zijn waar iedereen zo op had gehoopt. 

Meer over