Kjkcijfers van zondag 13 januari 2019

De TV van gisteren: Shows Winston en Gordon beginnen matig

De nieuwe SBS 6-avond met The Wall van Winston Gerschtanowitz en Dat verzin je niet van Gordon is beneden verwachting van start gegaan. Beide shows scoorden minder dan een half miljoen kijkers.
Vorig jaar scoorde de spelshow van Winston alle keren boven het half miljoen en trok het zelfs een keer meer dan 1 miljoen kijkers. Dat verzin je niet is een gloednieuw programma onder leiding van Gordon waarin een koppel speelt tegen het publiek en daarbij vragen over gekke weetjes moet beantwoorden. De concurrentie met Heel Holland bakt op NPO 1 en Weet ik veel op RTL 4 werd SBS te veel.

Judas

Een van de weinige tv-bazen die 's ochtends zonder zenuwen de site van Kijkonderzoek.nl opent is Jan Slagter. Heel Holland bakt verzekert hem van geweldige kijkcijfers. Deze week zagen 3,3 miljoen kijkers de thuisbakkers aan de slag gaan met wintertaarten. Ook de Linda de Mol-quiz Weet ik veel op RTL 4 scoorde prima cijfers: 1,5 miljoen. De serie Judas deed het iets minder dan vorige week, de serie over Willem Holleeder ging van 1,2 naar 1 miljoen kijkers. 

EK schaatsen

Er werd ook flink wat geschaatst dit weekend met het EK schorttrack en de EK's heren en dames langebaanschaatsen. De best bekeken afstand was de 1500 meter bij de heren met 1,3 miljoen kijkers maar het meest spannend was de 10.000 meter. Patrick Roest won de afstand maar ven Kramer het toernooi.

Meer over:

Reageren