De TV van gisteren: Smaakt naar meer blijft in trek

15 september 2016 08:24 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Ondanks het warme weer bleef NPO 1 dankzij kijkcijfertoppers als Tussen kunst en kitsch en Smaakt naar meer de concurrentie op primetime met gemak voor. 

Ook al was het de heetste septemberwoensdag ooit, 1.19 miljoen mensen zaten om 20.30 uur voor de buis om Tussen kunst & kitsch te zien. Daarna stelde de tweede aflevering van Smaakt naar meer ook niet teleur met 832.000 kijkers, al keken er vorige week wel een miljoen naar het debuut. Na de bakpraatshow was het tijd voor Jan Kooijmans zorgenkindje Tot elkaar veroordeeld dat een bedroevende 253.000 kijkers scoorde.

Matige avond voor RTL 4

De najaarsprogrammering van RTL 4 weet nog niet echt een miljoenenpubliek aan zich te binden. Na de zondag, maandag en dinsdag bleek ook woensdag dat kijkers de zender massaal links lieten liggen. Zo kwamen na GTST, goed voor een relatief magere 1.1 miljoen kijkers, alle andere shows niet eens in de buurt van het miljoen. Dieptepunt is Jeroen in California dat al weken kijkers bloedt. Vorige week waren het er nog 660.000, nu zakt het muzikale programma naar 462.000 en dat is voor RTL 4 op primetime héél weinig. De meningen zijn verdeeld...

En anderen houden het liever neutraal...

SBS-groep in trek

SBS en Veronica hadden dankzij Hart van Nederland (958.000 kijkers), en de Champions League wedstrijd Madrid - Sporting Lissabon (840.000 kijkers) een prima avond. Op primetime deed ook Bonje met de buren het absoluut niet slecht voor de zender: 524.000 kijkers zagen hoe Patty Brard en Jochem van Gelder als vredesstichters optraden.

 

Meer over