Kijkcijfers donderdag 14 april

De TV van gisteren: 2,2 miljoen kijkers zien Soy Kroon stralen in The Passion

15 april 2022 09:22 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© KRO-NCRV
The Passion is de grote winnaar van de donderdagavond. Ruim 2,2 miljoen mensen zagen hoe o.a. Soy Kroon, Ruud de Wild, Noortje Herlaar en Kim-Lian van der Meij het ervan afbrachten in de Gelderse plaats Doetinchem.

Dit jaar was het de eer aan Soy Kroon om Jezus te vertolken, en dat deed hij volgens de overgrote meerderheid 'geweldig'.

The Passion

De musicalster slash acteur is het wel gewend om op een podium te staan, maar toch was het wel even andere koek: The Passion van 2022. Vooraf liet hij blijken een wat 'rebelsere' en 'brutalere' Jezus te willen vertolken, en de kijkers konden zich daar wel in vinden. Op social media werd hij immers geprezen voor zijn uitvoering, zowel voor zijn solo-optredens als zijn krachtige duet met Dennis Weening.

Ruud de Wild

Iets minder tevreden was het publiek over 'verteller' Ruud de Wild. De radiodj leek namelijk niet altijd even goed uit zijn woorden te kunnen komen door het stotteren. Maar zich verstoppen onder een deken, hoeft vandaag zeker niet. Diverse mensen namen het direct na de uitzending voor hem op. "Als je denkt dat je het beter kan dan Ruud, doe dan. Raap je ballen bij elkaar en ga er staan", aldus een Twitteraar.

Feyenoord en PSV

Voor de mensen die niets hadden met het (christelijke) paasverhaal was er op donderdag ook genoeg te doen. Zo nam PSV het onder het toeziend oog van 800.000 kijkers op tegen Leicester City. Hoewel de Eindhovense club zich uitstekende weerde tegen de Engelse voetbalclub, was het toch niet genoeg om ook door te stoten naar de volgende ronde van de Conference League. De club verloor uiteindelijk met 1-2.

Voor Feyenoord was er meer geluk. De Rotterdamse club nam het gisteren op tegen Slavia Praag. Ruim 928.000 kijkers konden de avond afsluiten in feeststemming. Feyenoord won uiteindelijk met 1 - 3, en is dus nog het enige Nederlandse team in een Europese strijd.

Jinek

Later op de avond was het tijd voor serieuzere zaken. Zo ontving Eva Jinek de veelbesproken Winston Gerschtanowitz, die voor het eerst publiekelijk reageerde op een verhaal in Quote, dat stelde dat hij rijk zou kunnen worden door de investeren in een goed doel. Ondanks hij het ontkende dat dit zijn motief was, raakten de 574.000 kijkers toch verdeeld. De één wilde de presentator wel het voordeel van de twijfel geven, maar de ander was minder coulant.

Talkshowstrijd

De talkshowstrijd werd echter niet gewonnen door Jinek. Onder andere Op1 (837.000) en de Avondshow met Arjen Lubach (1,1 miljoen) hadden meer mensen in hun greep. Vandaag Inside bungelde op deze donderdag onderaan: slechts 573.000 stemde af op dit programma. Een pijnlijke nederlaag dus voor SBS. Dit was namelijk hun best scorende show van de donderdagavond. Gelukkig viel er in het programma zelf wel wat te lachen.

Meer over