Kijkcijfers vrijdag 15 december 2023

De TV van gisteren: Storing bij Ziggo heeft grote invloed op kijkgedrag van vrijdagavond

16 december 2023 08:17 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© Still RTL

Wat een waar kijkcijferbattle moest worden tussen The Masked Singer en Scrooge Live vrijdagavond, eindigde toch een beetje in een anticlimax. Door een grote storing bij Ziggo, konden kijkers niet live kijken naar commerciële zenders. 

Uit de cijfers blijkt dan ook dat veel mensen gebruik hebben gemaakt van de tool 'kijk vanaf het begin'. Mensen keken dan uitgesteld op dezelfde avond. Ondanks dat is The Masked Singer toch winnaar van de avond. 

Ondersteboven

Bijna 1,6 miljoen kijkers stemden af op The Masked Singer. 440.000 mensen daarvan hebben dat, vermoedelijk dus door de storing, niet live gedaan maar dankzij 'kijk vanaf het begin'. Maar dus wel diezelfde avond nog. In deze aflevering zagen de kijkers weer twee masked singers die zich bekend moesten maken. En van eentje was jurylid Carlo Boszhard helemaal ondersteboven.

Tegenvaller

Scrooge Live blijkt bij lange na niet opgewassen tegen The Masked Singer, maar ook niet tegen andere programma’s. Het programma komt uit op 812.000 kijkers en dat zijn er 1 miljoen minder dan vorig jaar. Online raken kijkers op X vooral niet uitgepraat over de zangkwaliteiten van Kirsten Michel en Kim-Lian van der Meij. Extra complimenten voor Kirsten Michel die op het laatste moment zieke Carolina Dijkhuizen moest vervangen. En natuurlijk was er weer volop liefde voor het B&B Vol Liefde-koppel Debbie en Paul.

En de rest

Ook 2 voor 12 op NPO2 deed het zoals altijd weer goed. 1 miljoen mensen zaten voor dit programma voor de buis. Vandaag Inside komt uit op 806.000 kijkers en heeft bijna 400 duizend uitgestelde kijkers. Dit heeft er vast mee te maken dat de storing bij Talpa doorliep tot ongeveer 22.00 uur. Op1 scoort 663.000 kijkers.

* De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over