Kijkcijfers maandag 14 juni 2021

De TV van gisteren: Studio Europa ruim boven het miljoen

15 juni 2021 08:34 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot NPO 1
Ook op dagen dat Oranje niet speelt is het EK Voetbal behoorlijk in trek. Daar profiteert Henry Schut (foto) behoorlijk van mee met zijn Studio Europa.

Met drie wedstrijden per dag valt er op NPO 1 alleen nog maar over voetbal te praten. 

Spanje - Zweden

De best scorende wedstrijd van maandag was het avondduel tussen Spanje en Zweden, dat 2,1 miljoen kijkers trok. Maar ook de 1 - 2 tussen Polen en Slowakije trok 1 miljoen kijkers. Studio Europa besprak al deze matches voor het oog van 1,2 miljoen kijkers die toch wel wat kanttekeningen hadden.

Humberto levert in

RTL 4 biedt alternatieven voor voetbal. GTST noteerde 669.000 kijkers waarna een herhaling van Help, mijn man is klusser met 893.000 kijkers het best scorende programma van de avond afleverde. Des te opvallender dat Humberto vervolgens de helft van die kijkers verloor en niet verder kwam dan 442.000 belangstellenden.

Massa is opnieuw kassa

SBS 6 heeft definitief de zender overgedragen aan de heren van de Oranjezomer en zendt op primetime alleen nog herhalingen uit tussen de live-uitzendingen van het voetbalpraatprogramma door. Op maandag is dat de allereerste Massa is kassa die toch wat anders wegkijkt nu we al drie seizoenen met de familie Gillis hebben meegekeken. De vroege editie van Oranjezomer noteerde 472.000 kijkers, de late deed het marginaal beter met 518.000 oranjefans.  

Meer over