De TV van gisteren: Summerschool met Paulien Cornelisse is een knaller

Paulien Cornelisse gaf donderdag een tv-college over taalfouten en dat was een schot in de roos. 1,6 miljoen mensen gingen er eens goed voor zitten.

Paulien Cornelisse is schijfster en schuift af en toe aan bij DWDD om haar licht te laten schijnen over de Nederlandse taal. In haar DWDD Summerschool college behandelde ze een paar onderwerpen zoals daar zijn: Waarom ergeren we ons zo aan hoe mensen praten? Is ‘hun hebben’ echt verkeerd? En wat steken we op van straattaal? En wanneer je een college over taal geeft, letten kijkers natuurlijk op je eigen fouten.

Maar de meeste van de 1,6 miljoen mensen hadden veel lol met Paulien en haar les.

Avondetappe

In de Tour de France was van alles aan de hand, gele trui-drager Christopher Froome rende een berg op zonder zijn fiets en Bouke Mollema werd daar het slachtoffer van. En zo trok De Avondetappe zomaar 1,3 miljoen kijkers.

Nice

De avond eindigde met dieptreurig nieuws toen bekend werd dat een vrachtwagen op een menigte toeschouwers was ingereden in Nice. De daaropvolgende late nieuwsuitzending van de NOS trok een half miljoen kijkers die verbijsterd zagen wat er was gebeurd.

 

 

Reageren