Kijkcijfers zondag 6 februari 2022

De TV van gisteren: Ruim 2,5 miljoen kijkers voor laatste 5.000 meter Sven Kramer

7 februari 2022 09:29 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© ANP / Vincent Jannink

Zondag stond het grootste deel in het teken van de Olympische Spelen. Met natuurlijk de laatste 5.000 meter van Sven Kramer, maar kijkers bleven ook hangen bij de publieke omroep voor zowel Peking live gedurende de dag en ’s avonds Studio Peking.

Olympische Spelen 5.000 meter mannen

Het was een ochtend waarvoor menig sportliefhebber al klaar zat. Zondagochtend de 5.000 meter voor mannen en de laatste voor Sven Kramer. De Fries mocht meteen in de eerste rit van start, maar zette helaas een matige tijd neer. Ondanks dat kreeg hij alle eer van de kijker. Uiteindelijk bleek het tot het laatste moment een spannende race, want Patrick Roest leek er met het goud vandoor te gaan. Uiteindelijk zagen ruim 2,5 miljoen kijkers toch topfavoriet Nils van der Poel het eremetaal pakken.

Project Rembrandt

Project Rembrandt blijft de grote publiekstrekker op primetime zondag. Waar de amateurschilders vorige week moesten naakt schilderen, stond gisteren helemaal in het teken van compositie. 

De verschrikkelijke jaren tachtig

Gisteravond was de start van de nieuwe serie De verschrikkelijke jaren tachtig met onder andere De Slimste Mens-winner Jacob Derwig. De serie, gebaseerd op het romandebuut van Tim Kamps, gaat over leven in een commune vanuit het perspectief van een kind. 669.000 kijkers zagen hoe het negenjarige meisje Piet halverwege de jaren 80 woont in een woongroep met drie andere kinderen, vier vrouwen en één man: Bert. De serie kon nu al rekenen op positieve reacties van de kijkers.

Ontvoerd

De tweede aflevering van Ontvoerd zorgde weer voor veel frustratie en verbazing. 869.000 kijkers zagen John van den Heuvel weer in actie. RTL4 deed ook met Beat the Champions weer goede zaken. Ruim 1,6 miljoen zagen de snelle quiz.

Meer over