Kijkcijfers donderdag 22 juni 2023

De TV van gisteren: Talkshow Jinek scoort torenhoge kijkcijfers

23 juni 2023 08:44 | kijkcijfers | Door Tessa Kok

© Screenshot Jinek

In de afgelopen weken steeg Jinek qua kijkcijfers al vaak boven de andere talkshows uit en dat was gisteravond niet anders. Donderdag scoorde de talkshow ontzettend goed, want er zaten maar liefst 912.000 mensen voor de buis. En dat zijn er een stuk meer dan bij de afgelopen afleveringen.

Met die monsterscore gaf Jinek haar talkshowconcurrenten Op1 en Marcel & Gijs het nakijken. Naar Op1 keken donderdag 620.000 mensen en er stemden 378.000 mensen af op Marcel & Gijs.

In de aflevering van donderdagavond werd gesproken met waakduikers Pim van der Horst en Kevin Gurr over de vermiste Titan-duikboot, schoof Joost Vullings aan om het te hebben over Minister Wiersma, speelde Glen Faria één van zijn liedjes en vertelde hij over zijn nieuwe album en waren Herre en Jesper te gast, die vertelden over hun bijzondere reis op de tandem naar Marokko. En vooral dat laatste duo wist voor hilariteit onder de kijkers te zorgen.

Kamp van Koningsbrugge

Kamp van Koningsbrugge houdt kijkers vast op de donderdagavond, want ook gisteren was het weer een favoriet op primetime. De uitzending van gisteren is zelfs één van de best bekeken afleveringen van het huidige seizoen. En dat was er niet zomaar eentje, maar een loeizware. Voor de overgebleven kandidaten in Kamp van Koningsbrugge wordt het alleen maar zwaarder en zwaarder.

in de uitzending van donderdag stonden er dan ook weer pittige opdrachten op de planning. Zo kregen zij de opdracht om in de nacht, in het pikkedonker, een USB-stick op te halen bij een contactpersoon. Maar dat was nog maar weinig in vergelijking met de opdracht die volgde, want daarin werd van de overgebleven kandidaten gevraagd om zware houten palen een helling op te slepen. Maar dan zonder eindpunt, want de instructeurs bepaalden uiteindelijk wanneer het genoeg was.

Recht van Spreken

Het nieuwe seizoen van Recht van Spreken op NPO2 is van start gegaan met 465.000 kijkers. In de uitzending van donderdag praatte presentatrice Elles de Bruin met oud-politicus Hans Wiegel (81) over zijn werk en privéleven. Na een leven lang in de publiciteit, leeft hij nu in anonimiteit, wat hem goed bevalt. 

Andere zenders

Maarten van der Heijden wist ook flink wat kijkers aan zich te binden donderdag. De zwemmer is bezig met zijn Elfsteden Triatlon en daarvoor keken er maar liefst 705.000 mensen naar NPO1. Verder keken mensen donderdag naar Ik Weet Er Alles Van (850.000), Secret Duets (769.000), Nick, Simon en Kees: The Beatles (607.000) en Mr. Frank Visser Doet Uitspraak (543.000). 

Meer over