De TV van gisteren: Team Vermissingen opent met 666.000 kijkers

Rik van de Westelaken en zijn team spoorden voor het eerst bij SBS6 mensen op en dat viel aardig in de smaak: 666.000 kijkers zagen het debuut van Team vermissingen.

Met deze toch ietwat duistere score was de opsporingsshow het best bekeken SBS-programma op primetime. Daarna deed Hart in aktie het met 580.000 kijkers ook alles behalve beroerd. Toch is de 1 miljoen score die de zender een week eerder scoorde met Steenrijk straatarm nog lang niet in zicht. En Twitter was ook niet echt lovend.

Matige RTL avond

Toch komt SBS aardig in de buurt van haar grootste commerciële concurrent. Team vermissingen verloor het om 20.30 uur van Van der Vorst ziet sterren dat voor het programma op een relatief lage 796.000 kijkers uit kwam. Daarna leverde de zender nog meer in met Met open armen dat 643.000 kijkers opleverde en een verse RTL Late Night bracht dat aantal verder terug naar 587.000. En dat terwijl Wibi Soerjadi het over een hele andere boeg gooide.

Alhoewel...

NPO 1 op kop

Onbetwiste winnaar van de woensdagavond is NPO 1 waar vrijwel alles ruim boven het miljoen scoorde. Oranje boven down under was topscoorder met 1.95 miljoen. Daarna deed Smaakt naar meer haar naam niet helemaal eer aan met een respectabele 1.22 miljoen kijkers. Alleen Droomhuis gezocht bleef steken op 760.000 kijkers. Al had dat wel een reden...

En ook in de herhaling werd er geproost.

Reageren