De kijkcijfers van vrijdag 11 oktober 2019

De TV van gisteren: The Masked Singer scoort weer

12 oktober 2019 09:05 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© RTL
Ook de derde aflevering van The Masked Singer heeft voor RTL 4 het gewenste resultaat opgeleverd. Het zangprogramma werd het best bekeken van de vrijdagavond.
In totaal stemden 1.51 miljoen mensen af op The Masked Singer. Vorige week wist de zangshow van presentator Ruben Nicolai nog 1.4 miljoen kijkers te trekken, dus er is zelfs sprake van een verbetering. De eerste aflevering trok 1.49 miljoen kijkers. Uiteraard werd er op sociale media weer volop meegeleefd en had eenieder zijn of haar gedachten over wie er in de pakken zitten.

Dance Dance Dance

In beginsel werd gesproken van een strijd om de kijkcijfers tussen The Masked Singer en Dance dance dance, maar van een eerlijke strijd was al vrij snel geen sprake meer. Ook deze week waren de kijkcijfers van het dansprogramma op SBS 6 niet bepaald om over naar huis te schrijven. Er keken 568.000 kijkers. Dat is weer ietsje minder dan vorige week, toen 582.000 mensen keken.

NPO domineert

Het kijkcijferkanon op de vrijdagavond komt van RTL 4, maar de overige programma's die bovenin meedraaien worden met name uitgezonden bij de publieke omroep. Na The Masked Singer is Flikken Rotterdam het best bekeken programma van de dag. In totaal keken 1.18 miljoen mensen naar de misdaadserie. Ook kennisquiz 2 voor 12 wist weer de nodige kijkers aan zich te binden, namelijk 1.13 miljoen. Verder wisten ook De wereld draait doorBed & Breakfast en Pauw net boven de miljoen te scoren. Talkshow Beau deed het zeker niet verkeerd op RTL 4. Daar stemden 935.000 mensen op af. Zijn concurrent Pauw had er slechts een handjevol meer.

Meer over