DE KIJKCIJFERS VAN VRIJDAG 8 NOVEMBER

De TV van gisteren: The Voice begint met bijna 2 miljoen kijkers

9 november 2019 08:43 | kijkcijfers | Door Wietse Zuidberg

© William Rutten
Het tiende seizoen van The Voice of Holland is vrijdagavond weer overtuigend van start gegaan. Uiteraard werd TVOH het best bekeken programma van de avond.
In totaal keken 1.9 miljoen mensen naar de talentenjacht op RTL 4. Nieuw dit jaar is de presentatrice die naast Martijn Krabbé staat. Dit is niemand minder dan Chantal Janzen. De jury bestaat dit seizoen uit Lil'Kleine, Ali B, Anouk en Waylon. De populariteit van het programma is ook weer zichtbaar op de sociale media.

Boven de miljoen kijkers

Naast TVOH waren er natuurlijk meer programma's die boven de miljoen kijkers wisten te scoren. Op de tweede plek onder TVOH staat De wereld draait door. In totaal stemden 1.2 miljoen mensen af op de talkshow, waarin onder meer werd stilgestaan bij de val van de muur. Speciaal daarvoor was Klein Orkest nog een keer naar de studio gekomen om 'Over de muur' ten gehore te brengen'. Ook 2 voor 12 blijft onverminderd populair, want ook dit keer stemden weer 1.16 miljoen mensen af op de quiz. Tevens scoorde Flikken Rotterdam (NPO 1) meer dan een miljoen kijkers, namelijk 1.14 miljoen.

En verder...

Wat verder opvalt aan de cijfers van vrijdagavond is dat Beau (983.000, RTL 4) weer betere kijkcijfers scoort dan Pauw (849.000, NPO 1). Dat Lingo het best bekeken programma op SBS 6 is met 612.000 kijkers. Dat 465.000 mensen keken naar de EK-kwalificatiewedstrijd van de Oranje Leeuwinnen op SBS 9 en dat 858.000 mensen de televisie op NPO 1 zetten om te kijken naar het programma van André Rieu, waarin hij in Lissabon zit.

Meer over