De TV van gisteren: The Voice Kids duikt onder 2 miljoen grens

20 februari 2016 07:57 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot RTL 4

The Voice Kids levert iets van haar populariteit in. De derde auditieronde dook met 1.94 nét onder de 2 miljoen kijkers van de vorige twee shows.

Ondanks die kleine dip was het programma de overtuigende winnaar van de avond op amusementsgebied. Toch had de NPO weinig reden tot klagen. Zo scoorde Flikken Rotterdam een uiterst stabiele 1.69 miljoen kijkers.

Bed & Breakfast begint behoorlijk

Daarna lanceerde Omroep MAX een gloednieuw seizoen van Bed & Breakfast, waarin eigenaren van bijzondere b&b's bij elkaar komen logeren. In de eerste aflevering, goed voor een meer dan nette 1.46 miljoen kijkers, werd onder meer gelogeerd in een verbouwde manege en bij een vermogend echtpaar in een Groningse villawijk. Al met al een garantie voor vermakelijke televisie en nog leukere tweets.

Wat vooral opvalt is dat deelnemers moeiteloos over de meest onbenullige zaken kunnen klagen. Van gedateerde matrassen tot te kleine hangertjes en van het ontbreken van badjassen en slippertjes tot de vervelende constatering dat het ergens ook té schoon kan zijn.

De Verknipte Dieren Test

NPO 3 zond op primetime ook deze week weer een avondvullende test uit. Ditmaal mochten Jan Versteegh en Evi Hanssen de dierenkennis van bekend en onbekend Nederland testen. Na 25 vragen over het dierenrijk kwam acteur Beau Schneider als winnaar uit de bus, hij had 16 goede antwoorden gegeven. Helemaal onderaan de lijst van deelnemende prominenten stond presentatrice en paardengek Britt Dekker met 7 juist beantwoorde vragen. De kijkcijfers waren ook bij de beesten af: 180.000, zelfs voor NPO 3 ver onder het gemiddelde. Ook op Twitter werd niet bepaald enthousiast gereageerd.

Al begreep niet iedereen de voor de hand liggende humor.

Nick, Simon en de verdwenen kijkers

Nick en Simon waren gisteravond zowel bij de publieken als commerciëlen te zien. Helaas blijft hun muzikale show Lekker Nederlands na drie weken nog altijd kijkers bloeden. Ze begonnen op het al zorgwekkende 527.000, vorige week zakte dat aantal naar 475.000 om gisteravond af te dalen naar het meer dan magere 384.000. Gelukkig werden ze door mensen gezien bij Jinek, waar ze aanschoven om te praten over hun tienjarig jubileum. Dat optreden kon rekenen op 856.000 kijkers, meer dan het tweedubbele van de SBS score. Bij Jinek brachten de Volendammers hun nieuwe single Rome ten gehore. Daarnaast maakten ze bekend de samenzang van hun idolen Simon & Garfunkel meer te gaan benaderen én ze beloofden nog zeker tien jaar door te gaan.

Hele aardige jongens. Ze hebben zelfs voor critici nog een goed woord of twee over.

Meer over