De kijkcijfers van vrijdag 27 april 2018

De TV van gisteren: Time To Dance begint boven het miljoen

28 April 2018 07:51 | kijkcijfers | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Uitgerekend op Koningsdag lanceerde RTL 4 haar nieuwe vrijdagavond paradepaardje Time to dance. De dansshow deed het met 1 miljoen kijkers niet eens onaardig.

Een totaal nieuw programma lanceren op een nationale feestdag is best een risico. Veel kijkers zijn mogelijk nog onderweg naar huis, op een terras of aan het feesten. Toch lijkt de debuutaflevering van Dan Karaty's geesteskindje goed ontvangen. Daarop deed zelfs Humberto Tan het aardig met 680.000 kijkers voor RTL Late Night waar vooral Britt Dekker veel lof oogstte voor haar rol als verslaggever tijdens Koningsdag.

NPO 1 op één

Absolute dagwinnaar was NPO 1, mede dankzij het verslag van Koningsdag 2018. De NOS volgde Willem-Alexander en zijn gezin door Groningen, terwijl thuis 1.98 miljoen oranjeliefhebbers rechtstreeks genoten van alle pracht en praal. In de vooravond wist de samenvatting van het evenement nog eens 1.17 miljoen mensen te boeien. Ook Koningsdag vanaf paleis Soestdijk was goed voor 599.000 kijkers in de middag. Op NPO 2 scoorde later die dag het Koningsdagconcert 2018 een beschaafde 498.000 kijkers.

Flikken Maastricht dagwinnaar

Op niet-royaltygebied was het de seizoensfinale van Flikken Maastricht dat de beste papieren had. 1.42 miljoen kijkers zaten klaar om het lot van Eva van Dongen te zien. De makers van de politieserie gaven in een extra lange slotafleveringen heel wat antwoorden, maar daar waren veel fans van de serie absoluut niet blij mee.

Meer over