De TV van gisteren: Toon Hermans wint van de rest

16 december 2016 09:22 | kijkcijfers | Door Televizier

© Jacques Klok/AVROTROS

Het eerste deel van 100 jaar Toon trok boven verwachting veel kijkers naar NPO 2. Meer dan 1 miljoen mensen zagen het programma waarin we Toon Hermans op een andere manier leren kennen.

Dat 100 jaar Toon het zo goed deed, komt natuurlijk gedeeltelijk door het goed bekeken De slimste mens (1,1 miljoen). Maar al die mensen bleven mooi wel zitten voor het verhaal van Toon Hermans die deze week 100 jaar zou zijn geworden. Karin Bloemen reisde in de eerste aflevering af naar Toons geboortedorp Sittard.

Het boerenleven

Op NPO 1 was de eerste aflevering van Het boerenleven te zien. Daarin volgde Erben Wennemars Arjan die zijn kantoorbaan heeft opgezegd om fulltime waterbuffelboer te worden. Zijn doel: zelf buffelyoghurt en -ijs maken en die ook zelf verkopen. Het aantal kijkers viel wat tegen voor een primetimeprogramma op NPO 1: 771.000.

Expeditie Robinson

In Expeditie Robinson werd de halve finale gespeeld. Grote ster van de avond werd de onnavolgbare boerin Bertie die eindelijk weg mocht van afvallerseiland. Dat deed ze met verve. Tot nu toe had Bertie nog geen proef hoeven doen, maar ze kwam, zag en deed het geweldig, en dat zonder gekonkel en complotten. 1 miljoen mensen waren danig onder de indruk.

Meer over