Kijkcijfers woensdag 20 april

De TV van gisteren: Uitstekende start voor Tussen Kunst en Kitsch

21 april 2022 09:05 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© AVROTROS
Het AVROTROS-programma Tussen Kunst & Kitsch verveelt na bijna veertig jaar nog steeds niet. Frits Sissing wist woensdagavond bijna 1,6 miljoen mensen naar zich toe te trekken.

Hij had dan ook grote schoenen om te vullen. Vorige week bereikte Daan Schuurmans met de slotaflevering van Het Verhaal van Nederland nog 1,7 miljoen mensen.

Tussen Kunst & Kitsch

Het nieuwe seizoen van Tussen Kunst & Kitsch begon gisteravond onder andere met prototypes plexiglas, gemaakt door kunstenaar Ad Dekkers. Deze prototypes lagen nog bij een graficus nadat Dekkers overleed, maar dat is nu verleden tijd. Expert Pieter Jorissen kreeg deze week daarom ook de taak om het stuk te taxeren vanuit Museum Kranenburgh.

Uiteindelijk bleven er nog 839.000 kijkers zitten voor de nieuwste aflevering van Waar Doen Ze Het Van

BN'ers in het Ziekenhuis

Op SBS was er ook nieuw vertier. Daar ging namelijk het tweede seizoen BN'ers in het Ziekenhuis: Leren van de Helden van start. 455.000 mensen zagen hoe Natasja Froger, Rachel Hazes, Philippe Geubels en Caroline van der Plas een spoedcursus van een dag kregen in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda om zich zo voor te bereiden op mogelijke crisissituaties. Rachel Hazes werd wel direct op haar vingers getikt: nagellak en acrylnagels zijn immers ten strengste verboden in het ziekenhuis.

De kijkers op Twiter hadden echter vooral oog voor een bepaalde scène achter de rug van Philippe Geubels.

Verslaafd

RTL4 bleef op prime time ook niet achterwege. Ruim 679.000 kijkers zaten aan de buis gekluisterd voor de nieuwste aflevering van Verslaafd. Dit keer dachten Ewout Genemans en interventionist Maarten Dammers te komen om de 54-jarige Rotterdammer John te helpen aan zijn alcoholverslaving, maar uiteindelijk bleek er meer aan de hand. Ook zijn zoon en dochter bleken namelijk niet vies van het gebruik van zowel drank als drugs.

Talkshowstrijd

De talkshowstrijd werd op deze woensdagavond gewonnen door Arjen Lubach die er samen met Matthijs van Nieuwkerk een feestje van maakte. Deze aflevering wist dan ook 957.000 kijkers te trekken. Dat is een stuk meer dan Op1 (767.000), Vandaag Inside (703.000) en Jinek (635.000). 

Meer over