De TV van gisteren: Wie Is De Mol? opent met 2.88 miljoen kijkers

8 Januari 2017 09:01 | kijkcijfers | Door Televizier

© Michel Schnater/Avrotros

Wie is de Mol? is terug en scoort direct weer als een tierelier. 2.88 miljoen mensen zaten klaar voor de allereerste aflevering waarin weer eens niets was wat het leek.

Het avontuurlijke puzzelprogramma was met die score uiteraard het paradepaardje van de avond, maar NPO 1 had sowieso een uitstekende dag. Het EK Schaatsen zorgde ervoor dat gemiddeld 1.5 miljoen de hele middag aan de buis gekluisterd waren en 's avonds werde dat er alleen maar meer. Vorig jaar trok de eerste aflevering van Wie is de Mol? nog 2,2 miljoen kijkers, dat waren er nu 700.000 meer. Ook op Twitter kon niemand om Wie is de Mol? heen.

En heeft de Mol zich nu al verraden?

Wie Steelt Mijn Show? maakt mooie start

Na een uurtje Wie is de Mol? op NPO 1 was het tijd voor de eerste, reguliere MolTalk op NPO 3. 828.000 mensen zagen hoe presentator Chris Zegers op z'n inmiddels bekend drukke manier de uitzending probeerde te duiden. Daardoor bleven er op NPO 1 uiteindelijk 1.29 miljoen mensen over voor het debuut van Wie steelt mijn show?, de laatste grote zaterdagavondshow van Paul de Leeuw waarin hij onbekend talent de kans geeft te stralen. Als ze de kans kregen tenminste.

Gooische Vrouwen II scoort boven het miljoen

RTL 4 besloot films uit te zenden op de zaterdag en dat pakte redelijk goed uit. Het tv-debuut van Gooische vrouwen II wist 1.1 miljoen mensen te bereiken, wat gezien de concurrentie bijzonder knap is. Daarna was Susan Visser opnieuw te zien, ditmaal in Smoorverliefd maar die romantische zwijmelfilm was met 629.000 kijkers beduidend minder in trek.

Meer over