Kijkcijfers 13 februari 2022

De TV van gisteren: Winterspelen best bekeken, RTL4 pas op plek tien

14 februari 2022 09:53 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© ANP / Koen van Weel

NPO1 domineert zowel overdag als ‘s avonds. De zondag stond weer helemaal in het teken van de Olympische Spelen voor veel kijkers, waarbij het schaatsen en shorttrack enorm scoorden. Project Rembrandt was op primetime weer de winnaar met bijna 1,7 miljoen kijkers.

Pas op de tiende plek van Kijkonderzoek is Beat the Champions terug te vinden.

Schaatsen en shorttrack

Gisteren was een historische dag waar bijna 1,7 miljoen kijkers getuige van zijn geweest. De shorttracksters werden voor het eerst in de geschiedenis olympisch kampioen op de aflossing. Ook schakelden kijkers massaal in voor de 500 meter vrouwen op de langebaan.

Matthijs Gaat Door

Sinds de start van de Olympische Spelen is Matthijs Gaat Door verplaatst van de zaterdagavond naar de late zondagavond. Opvallend is dat dit geen probleem is voor veel kijkers en het programma blijft het week na week goed doen. Gisteravond stemden 818.000 af naar Matthijs.

Beat the Champions en Ontvoerd

RTL4 is pas op de tiende plek in de cijfers van Kijkonderzoek terug te vinden. Toch scoorde Beat the Champions nog ruim 1,1 miljoen kijkers en blijft het een steady factor voor RTL op de zondagavond. Ontvoerd met John van den Heuvel wordt met de week juist minder bekeken. Waar het nog een vliegende start maakte met ruim een miljoen kijkers, zakt het aantal kijkers nu flink per week. Gisteravond trok het programma nog 667.000 kijkers.

Toms Schotland

Tom Egbers doet elke zondagavond ook goede zaken. Zo wist hij gisteravond weer 792.000 kijkers te trekken met Toms Schotland. Veel kijkers blijven onder de indruk van zijn reis en bezoeken.

De Verschrikkelijke Jaren Tachtig

Opvallend is dat de nieuwe serie De Verschrikkelijk Jaren Tachtig niet meer in de top 25 is terug te vinden. Vorige week was de start van de serie en trok het nog 669.000 kijkers.

Meer over