Kijkcijfers maandag 28 februari

De TV van gisteren: 891.000 kijkers voor zinderende finale Hunted VIPS

28 februari 2022 22:15 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© AVROTROS
NPO3 deed op deze maandagavond goede zaken. De zender wist 891.000 kijkers te trekken met de nagelbijtend spannende finale van Hunted VIPS. Daarvan bleven 766.000 mensen plakken voor het napraatprogramma After The Hunt.

De winnaar van de avond werd het programma echter niet. Het NOS Journaal van 20 uur was namelijk met een score van bijna 2,5 miljoen kijkers de koploper, gevolgd door het NOS Journaal van 18 uur (1,6 miljoen) en EenVandaag (1,57 miljoen).

Hunted VIPS

Aan de start van deze laatste aflevering van Hunted VIPS moesten de drie overgebleven duo's en de enkele eenling - Tatum en Mingus Dagelet, Nasrdin Dchar en Walid Benmbarek en Kelvin Boerma - er alles aandoen om het juiste extractiepunt te ontvangen om zo de laatste vlucht te halen. Vier van de vijf lukten dit overtuigend, alleen voor Walid liep het slecht af. Met nog slechts enkele seconden op de klok en een laatste sprintje te gaan, kregen de hunters grip op de normaal zo razendsnelle acteur.

Toch was het overwinningsgevoel onder de kijkers groot. Zij waren duidelijk aan de hand van de voortvluchtigen en vonden het maar oneerlijk dat de hunters 'geheel toevallig' wisten waar ze de kandidaten konden vinden.

Help Mijn Man is Klusser

Ondertussen viel er op RTL4 ook genoeg te beleven. 933.000 kijkers raakten niet uitgepraat over deze aflevering van Help, Mijn Man Is Klusser, waarin John Williams en het team voor een fikse uitdaging stonden. Patricia en Robert hadden namelijk niet één maar twee gevaarlijke en beschimmelde huizen. Uiteindelijk kozen ze ervoor om één van de twee op te knappen, en dat was maar goed ook. Het oude huis bleek namelijk zo onleefbaar dat een inspecteur besloot dat het prille gezinnetje er linea recta uit moest. 

Radar en Spoorloos

Toch kan er op prime time maar één winnaar zijn, en dat was ditmaal opnieuw NPO1 met de goedlopende programma's Radar (1,4 miljoen kijkers) en Spoorloos (1,3 miljoen kijkers). In die laatste zocht Derk Bolt deze week naar de familie van Neeltje, die recent ontdekte dat haar ouders haar adoptieouders zijn.

Meer over