De kijkcijfers van vrijdag 23 augustus 2019

De TV van gisteren: Zomer met Art sluit af met 418.000 kijkers

24 Augustus 2019 08:47 | kijkcijfers | Door Jacob-Jan van de Groep

© Martin Hogeboom
De laatste uitzending van Zomer met Art heeft vrijdagavond 418.000 kijkers weten te trekken. Het programma stopt na tien weken bij RTL 4 en had te kampen met tegenvallende kijkcijfers.

De eerste uitzending van Zomer met Art trok nog 354.000 belangstellenden, maar daarna had Art Rooijakkers alle moeite om het hoofd boven water te houden. De presentator stelde aanvankelijk dat hij niet wilde dat de kijkcijfers de groei van het programma tegen zouden houden. Zomer met Art werd door RTL 4 geprogrammeerd op het tijdstip van RTL Late Night met Twan Huys, het programma dat juist van de buis werd gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers.

Van der Vorst Ziet Sterren

Zomer met Art sloot het tijdperk af met een zeventiende plek in de dag top 25 van stichting KijkOnderzoek. Art Rooijakkers zal niet in een gat vallen nu het programma stopt, want midweeks werd bekend dat hij het nieuwe seizoen van Van der Vorst Ziet Sterren gaat presenteren. Welke naam het programma meekrijgt, is nog niet bekend.

De slimste mens

Het best bekeken programma van vrijdag was De slimste mens, met bijna 1,39 miljoen kijkers, gevolgd door het NOS Journaal van 20.00 uur, waar circa 1,37 miljoen mensen naar keken. Rob Scheepers liet een leuke indruk achter in De slimste mens en dat werd uitgebreid besproken.

Meer over