Kijkcijfers 14 augustus 2022

De TV van gisteren: Zomergasten levert flink in, maar Lieke Marsman maakt veel indruk

15 augustus 2022 08:58 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© VPRO

Geen verrassingen op de bloedhete zondagavond. De reisprogramma’s en het Eredivisie voetbal werden weer erg goed bekeken. Zomergasten daarentegen leverde heel wat minder kijkers op dan vorige week, maar ondanks de lage kijkcijfers waren de positieve reacties op de gast nog nooit zo veel.

De Zomergasten-uitzending van vorige week met Derk Sauer wist nog een recordaantal kijkers te trekken dit seizoen (685.000), maar dat aantal werd gisteravond gehalveerd. Schrijver, filosoof en Dichter des Vaderlands Lieke Marsman was te gast en sprak openlijk over haar ziekte. Slechts vijf weken voor de uitzending van Zomergasten moest haar rechterarm geamputeerd worden. Alleen daarom al maakte zij indruk bij de 365.000 kijkers.

Floortje naar het Einde van de Wereld

Floortje Dessing deed het in de herhaling weer erg goed en bewijst daarmee dat reisprogramma’s tijdens de zomerprogrammering uitstekend werken. Floortje naar het Einde van de Wereld was het best bekeken programma op primetime en wist nog een goeie 747.000 kijkers te boeien. Ook de herhaling van Reizen Waes viel in de smaak en werd bekeken door 691.000 reislustigen.

Studio Sport Eredivisie

De Eredivisie deed weer goede zaken en wist met de samenvattingen ruim 1,3 miljoen kijkers te trekken. Ook de live wedstrijd tussen Ajax en FC Groningen die aan het eind van de middag te zien was belandde in de Top-25 en werd bekeken door 469.000 voetbalfans.

TV Monument

De overige programma’s die in de Top-25 belandden, ondanks de erg matige kijkcijfers, waren Het Beste Antwoord op SBS met 175.000 kijkers, Beat the Champions (544.000) en TV Monument met Koos Postema (295.000).

Meer over