De TV van gisteren: Zomergasten opent boven het half miljoen

24 juli 2017 08:45 | kijkcijfers | Door Televizier

© Falco Hassink

Het presentatiedebuut van Janine Abbring bij Zomergasten viel in de smaak: ruim 500.000 kijkers zagen haar avondvullend gesprek met microbioloog Rosanne Hertzberger.

Met deze score belandde Zomergasten op de 11e plek in de kijkcijfer top 25. Tijdens de drie uur durende discussie tussen Abbring en Hertzberger ontplofte social media. Op Twitter hadden kijkers een mening over de druk converserende vrouwen... en die was over het algemeen best positief.

Maar sommige fragmenten waren zo intellectueel verantwoord dat werd gesnakt naar een cultureel tegengif.

Ontknoping Tour

NPO 1 was de best bekeken zender van het land, mede dankzij de ontknoping van de Tour de France. In totaal keken 1.27 miljoen overdag naar de laatste rit richting de Champs d'Elysee en op primetime zaten 1.3 miljoen wielerfanaten klaar voor de nabeschouwing in de Avondetappe. Van dat aantal bleven 1.1 miljoen plakken voor een aflevering van Kunst & Kitsch.

En een laatste prangende vraag...

Laatste Ranking the Stars

Terwijl Zomergasten van start ging, zette Paul de Leeuw een punt achter Ranking the stars. De laatste aflevering van het seizoen was goed voor 499.000 kijkers en vooral heel veel flauwe grappen en voor de hand liggende opmerkingen.

Meer over