De TV van gisteren: Zondag met Lubach verbreekt opnieuw kijkcijferrecord

6 februari 2017 07:45 | kijkcijfers | Door Televizier

© Merlijn Doomernik / VPRO

Zondag met Lubach is niet te stoppen! De satirische show verbrak deze week alweer zijn eigen kijkcijferrecord: maar liefst 1,1 miljoen mensen zaten klaar voor Arjens kijk op het nieuws.

Met de vorige aflevering doorbrak Zondag met Lubach voor het eerst de miljoengrens: na de wereldwijde viral-video over Donald Trump waren toen 1.022.000 mensen nieuwsgierig naar het NPO 3-programma. Deze week ging de buzz nog verder met allerlei internationale variaties op Arjens filmpje. De kijkcijfers van Zondag met Lubach stegen om precies te zijn naar 1.139.000.

Al die kijkers zagen hoe Arjen op zijn kenmerkende humoristische wijze de Belastingdienst, Jeroen van der Boom en de nieuwe politieke partijen aanpakte. Ook schoof ZML-redactielid Tex de Wit aan om over zijn 'nieuwe boek' te praten.

Planet Earth II

Na zes weken natuurschoon kwam Planet Earth II tot zijn einde op NPO 1. De laatste aflevering, over dieren in steden, scoorde bijna 2 miljoen kijkers. Dat natuurseries op NPO 1 een miljoenenpubliek kunnen trekken, wisten we al een paar jaar, maar Planet Earth II heeft echt alle records gebroken. Deze week zagen de natuurliefhebbers hoe vooral de vogels de show stalen.

Naast de spreeuwen vielen ook de prieelvogels op. Niet vanwege de formatie waarin ze vliegen, maar door hun bijzondere versiertrucs. De mannetjes blijken echte casanova's.

Met het einde van Planet Earth II hoeft NPO 1 overigens niet te vrezen dat de scores op zondagavond instorten. Volgende week keert namelijk kijkcijferkanon Boer zoekt vrouw terug op de buis. De internationale boeren trekken hoogstwaarschijnlijk nog veel meer kijkers dan de prieelvogels. Alleen weten we nog niet of de versiertrucs van de agrariërs net zo goed zijn.

Alles mag op zondag

RTL 4 kan op zondagavond niet op tegen het kijkcijfergeweld van NPO 1. Politieserie Moordvrouw scoorde nog prima met 1,4 miljoen kijkers, maar Alles mag op zondag blijft een beetje tegenvallen: 912.000 kijkers zaten deze week klaar voor de bizarre spellenstrijd tussen Gerard Joling en Gordon. Het hoogtepunt van de show: Geer werd in het rondgeslingerd door een halfnaakte danser.

Meer over