Kijkcijfers 3 april 2024

De TV van gisteren: Dramaserie Zussen trekt veel kijkers en maakt indruk

4 april 2024 09:19 | kijkcijfers | Door Esther Hut

© Omroep MAX

Het was een spannende avond voor veel programmamakers, want op RTL4 ging De Piano van start en bij NPO1 was de nieuwe serie Zussen te zien. Wie wist de meeste kijkers te trekken? Maar vooral wat vonden kijkers ervan.

De meningen zijn nogal verdeeld.

Zussen

Om te beginnen ging op NPO1 de nieuwe dramaserie Zussen in première. De verwachtingen waren aardig hoog gezien de bekende acteurs die te zien zijn. Zo speelt Joy Delima boerendochter Rolinda. Als haar vader komt te overlijden komt ze erachter dat hij nog twee dochters (Melody Klaver en Fockeline Ouwerkerk) blijkt te hebben waarvan zij niets wist. Een verhaal vol intriges. De ruim 1,2 miljoen kijkers die de eerste aflevering zagen waren redelijk enthousiast en geven de serie zeker een kans. Het programma was wel het best bekeken programma van de avond primetime.

De Piano

Van een dramaserie naar een nieuwe talentenjacht. Chantal Janzen stond aan de start van haar programma De Piano, waar ze op treinstations op zoek gaat naar de beste amateurpianist. De pianisten worden ‘stiekem’ in de gaten gehouden door experts, maar achteraf blijkt dat toch niet helemaal zo te zijn. En kijkers zijn daardoor teleurgesteld omdat de verwachtingen totaal anders waren. De reacties zijn dan ook vernietigend. Uiteindelijk wist RTL4 884.000 kijkers te trekken. Het is dus nog afwachten hoeveel kijkers er volgende week overblijven.

Lees ook: Kijkers snappen niks van het Chantal Janzen-programma De Piano

Je Huis op Orde

De afgelopen weken hebben de afleveringen veel indruk gemaakt bij kijkers. Maar door de kijkcijferknallers op NPO1 en RTL4 bleven er niet heel veel meer over voor SBS6. Uiteindelijk zagen 407.000 kijkers Je Huis op Orde. Viktor Brand ging dit keer langs bij Christel en Seferlino en hun kinderen. De familie wist niet zo goed waar ze moesten beginnen met opruimen.

*De genoemde kijkcijfers zijn afkomstig van Tina Nijkamp, zij deelt dagelijks lineaire kijkcijferdata op haar Instagram-pagina @tinanijkamp.

Meer over