Kijkcijfers woensdag 8 mei 2024

De TV van gisteren: Zussen trekt minder kijkers

9 mei 2024 08:51 | kijkcijfers | Door Marjolein Vos

© MAX
Zussen was woensdagavond weer op televisie. De serie scoort 875.000 kijkers. De Champions League voetbal scoorde beter met 982.000 kijkers voor de wedstrijd Real Madrid tegen Bayern München.

De programma's van woensdag hadden last van het mooie weer en concurrentie onderling. Alleen de Journaals van half acht, zes uur en acht uur haalden boven de miljoen kijkers.

Zussen

Aan kijkers moet de serie Zussen nu wel iets inleveren. Of dat komt door bovenstaande redenen, is niet duidelijk maar de vorige afleveringen scoorden wel boven de miljoen kijkers. Volgende week zullen we zien of er veel mensen hebben teruggekeken. De kijkers blijven grotendeels enthousiast al wordt er ook door kijkers op X gezegd dat de serie te traag is. 

Grote afstand

Steenrijk, Straatarm (426.000) en De Slechtste Chauffeur van Nederland (401.000) komen niet in de buurt van het succes van Zussen en het voetbal. In Steenrijk, Straatarm is het deze week een vermogend gezin dat ruilt met een gezin uit Syrië. Ze beleven hun droomweek in het programma. Sommige kijkers lopen over van verbazing en anderen houden een positief gevoel over aan deze aflevering. 

Finale

En dan is er nog de finale van De Piano die op hetzelfde tijdslot als de bovenstaande programma's te zien was. Slechts 394.000 bleven over voor het programma en dat is toch niet het succes waar ze op hadden gehoopt. Vrijdag begint het nieuwe programma Bestemming X en RTL4 hoopt natuurlijk dat dit het beter gaat doen. 

Fiasco

De talkshows zijn woensdagavond qua scoren niet om trots op te zijn. Enkel Vandaag Inside kan met 827.000 nog wel op een redelijke score rekenen, maar de andere talkshows kwamen niet verder dan de helft daarvan. Ook Volle Zalen met Cornald Maas als presentator valt tegen met 236.000 kijkers en de tv-registratie van Het Grote Songfestivalfeest breekt ook geen potten met 246.000 kijkers. 

 * De kijkcijfers uit dit artikel, komen van Tina Nijkamp. Deze kijkcijferkenner publiceert iedere dag de meest opvallende cijfers op haar account op Instagram @tinanijkamp.

Meer over