Zaterdag 2 september 2023

De TV van gisteren: Duncan Laurence ontroert kijkers en Douwe Bob in Beste Zangers

3 september 2023 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Screenshot Beste Zangers (AVROTROS)

De zomervakantie is voorbij, ook op tv. Kijkers moeten het nu zonder zomerhit B&B Vol Liefde stellen, maar daar komt veel voor in de plaats. Te beginnen met het nieuwe seizoen van Beste Zangers.

In de eerste aflevering van de zestiende reeks van Beste Zangers staat Douwe Bob centraal. Collegazangers Mell, Meau, Numidia, Duncan Laurence, Marco Bakker en Nick Schilder coveren Douwes nummers of favoriete liedjes. Vooral Duncan, die Douwes I do covert, maakt indruk op kijkers. Sommigen zijn zelfs net als Douwe in tranen en hopen dat de songfestivalwinnaar de single zelf uitbrengt. 

Duncan Laurence zingt I do in Beste Zangers 

"Er is een liedje dat ik grijs heb gedraaid en dat is I do", introduceert Duncan de plaat die hij van Douwe gaat zingen. "I do schreef ik jankend aan de piano", geeft Douwe zelf te kennen als presentator Jan Smit vraagt waar het nummer over gaat. "Toen was mijn hart gebroken en dat was een pijn die ik nog nooit eerder heb ervaren en daarna nooit zo heb gevoeld. The first cut is the deepest." 

Expeditie Robinson

Grote kans dat wie niet naar Beste Zangers keek, aan de buis gekluisterd zat voor de start van het jubileumseizoen van Expeditie Robinson. De komende periode staan Beste Zangers (NPO 1), Expeditie Robinson (RTL 4) en De Alleskunner VIPS (SBS6) in hetzelfde tijdblok, dus lijnrecht tegenover elkaar geprogrammeerd. De (uitgestelde) kijkcijfers wijzen over een week uit welk programma de zaterdagavond domineert.    

De 25e editie van het survivalprogramma trapt af met een speciaal Expeditie-weekend, met zowel op de zaterdag als de zondag een aflevering. Zondagavond krijgen kijkers dus nóg een aflevering voorgeschoteld en vanaf volgende week is Expeditie Robinson elke zondag te zien.

Sommige Expeditie-kijkers blijken vooral nog kennis te moeten maken met de hen nog niet bekende, bekende Nederlanders. Dit zijn alle kandidaten.

De alleskunner vips

Op De alleskunner vips luidt dezelfde kritiek als op Expeditie Robinson: SBS6 heeft een voor sommige kijkers nog vrij onbekende of 'uitgerangeerde' vips gestrikt. 

Ik hou van Holland mét Linda de Mol

Wie wel een onmiskenbare BN'er is, is natuurlijk Linda de Mol. Rob Kemps nam het afgelopen seizoen de honneurs voor de presentatrice waar, maar nu staat Linda weer achter haar vertrouwde desk in Ik hou van Holland. Mét een nieuwe teamcaptain: tegenover Jeroen van Koningsbrugge staat nu Richard Groenendijk, die het stokje van Leo Alkemade heeft overgenomen. Linda krijgt een warm onthaal van kijkers.

Denkend aan Holland

Ook André van Duin en Janny van der Heijden mogen zich tot de onbetwistbare groep BN'ers rekenen. Vorig weekend ging een nieuw seizoen van hun programma Denkend aan Holland van start op NPO 1 en ondanks de concurrentie van Ik hou van Holland en DNA singers (RTL 4) in hetzelfde tijdblok, smullen kijkers ook deze zaterdagavond volop van het olijke duo.   

Meer over