Veel reacties

Kijkers gaan los op Özcan Akyol bij Jinek: 'Eus mag de boel gladstrijken'

19 november 2022 09:00 | kijkcijfers | Door Judith Regeling

© Videoland
Özcan Akyol heeft gisteravond voor flink wat commotie gezorgd op Twitter. Waar de meeste gasten van Jinek namelijk lieten weten compleet verbouwereerd te zijn over het artikel in de Volkskrant, nam hij het juist voor zijn 'goede vriend' Matthijs op.

En dat ging er duidelijk niet bij alle kijkers in. 

Jinek

Het is mogelijk dat de laatste uitzending van dit Jinek-seizoen (864.000 kijkers) op het allerlaatste moment moest worden omgegooid. Vrijdagavond kwam namelijk het langverwachte artikel van de Volkskrant online, waarin stond dat Matthijs van Nieuwkerk zich jarenlang structureel schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag

Özcan Akyol

Voor AD-columniste Angela de Jong was dat een reden om te laten weten hoe geshockeerd ze over de situatie was, maar Özcan Akyol vond het lastig om Matthijs van Nieuwkerk als boeman te zien. "Je leest meerdere incidenten achter elkaar en denkt: hier is echt een structureel probleem over de omgang tussen mensen onderling. Dat gaat niet goed, dat is evident. Maar je gaat nadenken over de mensen daaromheen - de controlerende macht: de omroep, de NPO en een bedrijfsarts - want wat hebben die precies gedaan?" vertelt hij.

Beluister hieronder de hele video. 

Verbouwereerde reacties

Kijkers snapten er niets van waarom hij nu eigenlijk was aangeschoven. 'Is hij hier om de plooien glad te strijken?'

 

Meer over