Kijkcijfers: 10 Jaar Ik Vertrek hilarische kijkcijferwinnaar

10 Jaar Ik Vertrek blijft dé amusementswinnaar op primetime. 1.17 miljoen kijkers zaten klaar voor de favoriete aflevering van Richard Groenendijk.

De cabaretier bleek onvervalst fan van het reality programma en had een klassieke aflevering uitgekozen. Het uitzonderlijk positief ingestelde echtpaar Corrie en Jan Hoek vertrok in 2007 naar Tsjechië om daar een compleet vervallen historische boerderij om te laten bouwen tot gastenverblijf. Twitterend Nederland zat er weer klaar voor.

Wensballonnetjes

Al snel ontplofte Twitter zowat en eerlijk is eerlijk, er was maar weinig dat de Hoekjes deden dat geen tweetje waard was. Zo spraken ze geen Tsjechisch, amper Duits, werden ze door zowel de makelaar als de goedbedoelende buurvrouw opgelicht waar ze bijstonden en moesten ze noodgedwongen naar Nederland terug om bij te klussen. Toch bleven ze positief en geloofden ze heilig dat je alles kon krijgen in dit leven als je die verlangens maar in een "wensballonnetje" stopte. Als 't je gegund was, zou het vanzelf wel goed komen, meende Corrie. En anders moest je maar hopen op een wonder, zoals een loterij winnen. Of, gewoon vragen of je zoon een lening voor je wil afsluiten.

Na dit dieptepunt leek het er natuurlijk op dat 7 jaar later de droom volledig in duigen was gevallen. Niets bleek minder waar, de reserveringen stroomden ineens binnen en die mensen bleven terugkomen. Inmiddels is het gastenverblijf uitgegroeid tot een heus resort met vijftig extra kampeerplaatsen waar je zelfs volledig ingerichte bungalowtenten kan huren. Het bleek een schot in de roos.

@PetraRijpstra heel knap. Moeder heeft ideeën, pakt door, admin op orde en alleen maar positief. Respectos. #ikvertrek

— Amarins Spandaw (@MadameSpandaw) August 22, 2015

Eind goed al goed dus, tot verrassing en blijdschap van velen, inclusief Richard Groenendijk. Er was alleen één probleempje: de zoons moesten nog steeds aan de vrouw. Gelukkig deed moederlief a la Yvon Jaspers een oproepje. Wie haar jongens leuk vindt, mag zich melden.

Prinsengrachtconcert

Ondertussen werd op NPO2 een registratie van het jaarlijkse Prinsengrachtconcert uitgezonden. 532.000 muziekliefhebbers genoten van klassieke klanken. Traditiegetrouw ligt de Prinsengracht vol met sloepjes en bootjes van fans die vanaf het water het evenement mee willen maken. Vanwege SAIL was het drukker dan ooit in de binnenwateren van de hoofdstad. Helaas beten beide evenementen elkaar ook op andere vlakken.

Maar eigenlijk was het vooral genieten.

Het concert werd afgesloten met een medley bedoeld als eerbetoon aan Amsterdam. Misschien wat makkelijk scoren, maar het was wel bijzonder mooi.

Reageren