Kijkcijfers donderdag 3 september 2020

De TV van gisteren: Beste Zangers maatje te groot voor Chateau Meiland

De eerste, echte slag in de kijkcijferstrijd dit seizoen is donderdagavond beslecht in het voordeel van NPO 1. Beste zangers bleek met afstand het meest bekeken amusementsprogramma.

Maar liefst 1,3 miljoen mensen zagen de eerste aflevering van de nieuwe reeks die vlak voor de coronacrisis werd opgenomen. De zangers zaten daarom knus bij elkaar te genieten van de nieuwe versies van bekende hits. Vooral Stef Bos kon rekenen op veel lof. Daarna zakte NPO 1 wel iets in met 890.000 kijkers voor De avondetappe. Vervolgens zakte Op1 nog iets verder terug naar 801.000 kijkers. 

Chateau Meiland goede tweede

De eerste Chateau Meiland op donderdag deed het alles behalve slecht: 1,05 miljoen kijkers zaten klaar voor de nieuwe avonturen van Martien en zijn familie. Ditmaal had dochter Montana zichzelf verwond tijdens het houthakken en verloor Erica bijna haar gehele boekhouding aan de honden. Na al die vrolijke hysterie bleven nog eens 875.000 kijkers zitten voor een nieuwe Mr. Frank Visser doet uitspraak

RTL met herhalingsscores

Bij RTL 4 is iets heel naars aan de hand. De zomerstop is voorbij, maar dat is aan het aantal kijkers niet te zien. GTST scoorde een zeer bescheiden 630.000 kijkers en dat zette de toon voor de gloednieuwe primetime programmering. Chantal komt werken kwam niet verder dan 687.000 kijkers en vervolgens dook Rooijakkers over de vloer daar nog eens onder met 656.000 kijkers. De bodem was nog niet bereikt: Jinek presenteerde voor het oog van een magere 580.000 kijkers. 

Meer over: