Kijkcijfers vrijdag 6 augustus 2021

De TV van gisteren: Hélène Hendriks viert verjaardag met ruim 700.000 kijkers

7 augustus 2021 09:00 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© SBS6
Hélène Hendriks presenteerde vrijdagavond een feestelijke De Oranjezomer-aflevering. 713.000 kijkers zagen hoe de nu 41-jarige presentatrice live in de uitzending taart kreeg.

"Ook mijn twee zussen gefeliciteerd, want ik ben van een drieling dus die taart komt ook naar jullie toe", reageerde de ietwat in verlegenheid gebrachte Hendriks. Waarop Johan Derksen inhaakte: "Het is altijd vreselijk als je jarig bent op een dag dat je uitzendt. Met de beste bedoelingen organiseren ze van alles waar je een pleurishekel aan hebt." 

Naast Derksen en Van der Gijp, was onder anderen Wesley Sneijder in de De Oranjezomer-uitzending aanwezig. Hij wordt druk nabesproken over zijn uitspraak over vaccineren en het tegengas wat hij daarmee aan Derksen gaf.  

De Slimste Mens

1.565.000 kijkers zagen vrijdagavond een unieke aflevering van De Slimste Mens op NPO 2. Met Lisa Loeb, Loes Reijmer en Brecht van Hulten was het voor het eerst in de geschiedenis van het programma dat er voor de derde uitzending op rij drie vrouwelijke kandidaten in de stoelen zaten.

Studio Tokio 

De Olympische Spelen scoorden gedurende de dag ruim boven het miljoen. Studio Tokio was 's avonds goed voor 787.000 kijkers op NPO 1. 

Op1 en Humberto

De Oranjezomer deed het overigens beter dan Op1 (709.000 op NPO 1) en Humberto (537.000 op RTL 4). Bij laatst genoemde maakte vooral drummer Cesar Zuiderwijk indruk. 

Meer over