Kijkcijfers: Eerste liveshow K3 Zoekt K3 blijft ruim onder het miljoen

The Voice of Holland bleek met 2.4 miljoen wederom de meest populaire talentenjacht op de vrijdagavond. RTL 4 had daardoor op primetime de beste kaarten.

SBS 6 moest het doen met 746.000 kijkers. Best jammer, want K3 zoekt K3 is in de spannende liveshow ronde beland. Voor het oog van 2 naties, de oude formatie en een strenge Gert Verhulst moest telkens een nieuw trio zich waar zien te maken. De lat ligt hoog, bleek ook toen vroege favoriet en Kristel Verbeke lookalike Laura (foto) naar huis werd gestuurd.

En sommige kijkers hadden gewoon erg veel moeite met kiezen...

In De Ban Van De Condor geen hoogvlieger

Maar waar SBS 6 nog enigszins een publiek wist vast te houden, was het op NPO1 tegenover The Voice dweilen met de spreekwoordelijke kijkcijferkraan open. Flikken Maastricht was nog goed voor een uitstekende 1.81 miljoen kijkers, maar toen volgde vogelspotshow In De Ban Van De Condor. De overgebleven BN'ers waren in Peru om de halve finale te beslechten. Sommige van de slechts 525.000 kijkers hadden kritiek.

En anderen begrijpen juist de kern van het vogelaar zijn: geduld hebben, afwachten en genieten als je iets moois ziet.

Wendy van Dijk bij RTL Late Night

De strijd op de late avond werd gewonnen door RTL Late Night waar 1.68 miljoen mensen naar keken, terwijl Pauw het moest doen met 834.000. Bij RTL schoof onder meer Wendy van Dijk aan om te praten over het kort geding dat ze vrijdag won tegen zakenblad Quote. Ook al stelde de rechter Wendy in het gelijk, de meeste kijkers vonden haar optreden niet helemaal kloppen.

Meer over:

Reageren