Kijkcijfers zaterdag 16 april 2022

De TV van gisteren: Heel Holland Bakt en Ik Vertrek meest bekeken

17 april 2022 10:50 | kijkcijfers | Door Renee Brouwer

© Roland J Reinders/MAX
Kijkcijferhit Heel Holland Bakt scoorde weer hoog gisteravond. Net als Ik Vertrek en Make Up Your Mind.

De zaterdagavond startte met RTL-programma Oh, wat een jaar! (942.000 kijkers) waarin Chantal Janzen, Carlo Boszhard en Ruben Nicolai samen met Kim Kötter en Jaap Reesema teruggingen naar 1995. Kijkers waren verdeeld over de uitzending. Zo ging de één zelf terug in de tijd en verlangde de ander vooral naar Linda de Mol, voormalig presentatrice van Oh, wat een jaar!.


De zingende en dansende Chantal Janzen werd in ieder geval gewaardeerd:

Make Up Your Mind

Het hilarische programma Make Up Your Mind waar Chantal Janzen en Carlo Boshard ook in schitterden, scoorde iets hoger (1.040.000 kijkers). Kijkers konden zien dat drag queen Kikki Diamonds doorging naar de finale. Haar identiteit blijft dus nog even geheim.

Twitteraar Mascha waagde alvast een gok welke BN'er achter Kikki Diamond schuil gaat:

Ook Sabrina is heel erg benieuwd:

Van drag queen Hedy Gold weten we het in ieder geval wel. Het was YouTuber Dylan Haegens die zijn voeten nog steeds niet voelt:

Ik Vertrek

Ook zaterdagavondparel Ik Vertrek scoorde weer goed (1.527.000 kijkers). Dit keer verruilden officemanager Jolanda en haar vriend Peter hun rijtjeswoning in Wormer voor een oude bisschopwoning in het Griekse Kilada. Dat ze zelf bijna geen woord Grieks kunnen, mocht de pret niet drukken. Met een budget van 165.000 euro gingen ze enthousiast aan de slag met de verbouwing van hun nieuwe bed & breakfast. Hoewel er al snel wat gedoe was over het te plaatsen zwembad (de aannemer was niet echt blij met de bemoeienissen van Jolanda) en de verbouwingen die duurder bleken uit te komen, gaven Jolanda en Peter niet op. En dat leidde tot veel vermakelijke tweets van kijkers van Ik Vertrek:

Heel Holland Bakt

Het best bekeken programma van gisteravond was Heel Holland Bakt (1.968.000 kijkers). De zes overgebleven bakkers kregen de opdracht om een English Pie te bakken. De moeilijkheidsgraad van deze hartige taart zat hem volgens de jury vooral in de gaarheid van het deeg. Er mocht geen 'soggy bottom' -een sompige bodem- zijn. Uiteindelijk moest de kleurrijke Inge haar bakkersschort af doen. Iets wat veel kijkers jammer vonden:

Meer over