Kijkcijfers: Kijkerspubliek Jojanneke in de Prostitutie gehalveerd

Vorige week begon Jojanneke in de Prostitutie met prachtige kijkcijfers, daar was deze week tragisch genoeg nog de helft van over: 392.000.

Jojanneke van den Berge kreeg er na de eerste aflevering flink van langs vanwege haar moralistische toontje en dat heeft haar duidelijk kijkers gekost. En in sommige gevallen was er een andere goede reden.

Maar gelukkig waren er ook nog kijkers onder de indruk van de jarenlange research die de verslaggeefster van de EO had gedaan.

Dubbeltje op Zijn Kant

De Slimste Mens had een hele goede avond met 1,4 miljoen kijkers, net als de herhaling van Een Dubbeltje op Zijn Kant (1,2 miljoen) met Henk en Anita. Zij maakten vorig jaar nogal de tongen los omdat ze een vorstelijk salaris hadden en toch dik in de schulden terecht waren gekomen. Vooral Anita had er een potje van gemaakt. Ook deze keer waren kijkers flabbergasted.

Ter geruststelling van alle kijkers: Henk en Anita zijn al een tijdje uit elkaar.

Jinek

Eva Jinek herstelt zich intussen enigszins na de terugkeer van RTL Late Night. Haar talkshow Jinek scoorde gisteren 663.000 kijkers en dat is ongeveer evenveel als haar voorganger Jeroen Pauw. Het gesprek ging weer over en met moslims die niet begrijpen dat vrijheid van meningsuiting juist betekent dat er geen grenzen zijn aan satire. Maar de meeste mannelijke kijkers werden wat afgeleid van de inhoud.

Reageren