Kijkcijfers: Nederland had iets beters te doen dan tv-kijken

2 april 2014 08:33 | kijkcijfers | Door Televizier

Adam Zkt. Eva, RTL Boulevard, veel tv-programma's op primetime scoorden fors minder kijkers dan in vorige weken. Was Nederland op 1 april massaal aan het bbq-en?

Een vreemde ontwikkeling in kijkcijferland. Veel programma's leverden dinsdag honderdduizenden kijkers in ten opzichte van vorige weken. Zat iedereen in de tuin? Hadden we met z'n allen wat beters te doen? Lastig te zeggen, maar de cijfers spreken boekdelen. De ergste slachtoffers zijn RTL Boulevard dat het moest doen met 795.000 kijkers (tegen vorige week dinsdag 1,2 miljoen) en Adam Zkt. Eva met 555.000 (vorige week 890.000).

Adam Zkt Eva

In Adam Zkt. Eva baarde ene Sven nogal wat opzien omdat hij buitengewoon seksbelust was. Sven zou het nog gedaan hebben met een kokosnoot als er niets beters voorhanden was geweest. En dat vonden tv-kijkers niet sympathiek.

Utopia

Ook Utopia verloor veel kijkers ten opzichte van de vorige weken en hield er 791.000 over. Voor diegenen die de aflevering gemist hebben: Rienk werd 30 en mocht op een troon zitten.

Rijdende Rechter

De beste bekeken programma's van de avond waren het Journaal (2,1 miljoen) en GTST (1,8 miljoen). De Champions League-wedstrijd Manchester United - Bayern München was goed voor 1,7 miljoen kijkers en eindigde in 1 - 1.

De Rijdende Rechter (1,1 miljoen) reisde af naar de Amsterdamse Bijlmer voor een conflict over een foto en mr. Frank Visser was zoals gewoonlijk niet te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken.

Meer over