Kijkcijfers: Omstreden Rot Op Naar Je Eigen Land opent met 856.000

Al het gedoe over het door Dennis van der Geest gepresenteerde programma Rot Op Naar Je Eigen Land leverde best veel kijkers op: 856.000.

In Rot Op Naar Je Eigen Land maken zes Nederlanders onder leiding van presentator Dennis van der Geest een reis zoals vluchtelingen die meemaken. Die Nederlanders hebben verschillende meningen. De meest opvallende was die van Sandra die vond dat alle habbibabbi's het land uit moeten. Habbibabbi's zijn alle mensen die gekleurd zijn en niet Nederlands. Het woord habbibabbi maakte veel los.

In de eerste aflevering mochten de deelnemers een nacht in detentie, zoals veel vluchtelingen die zonder ID op Schiphol aankomen overkomt. Alleen werden de opnames niet gemaakt op Schiphol, maar in gevangeninsmuseum Veenhuizen. De meningen over Rot Op Naar Je Eigen Land zijn nogal verdeeld.

De Slimste Mens

Op primetime was De Slimste Mens het best bekeken programma met 1,4 miljoen kijkers. En die zagen tot hun grote opluchting dat de irritante dichteres Ellen Deckwitz naar huis werd gespeeld.

Een Dubbeltje Op Zijn Kant

RTL 4 had een goede avond met TV Makelaar Mission Impossible (1,4 miljoen). En de herhaling van Een Dubbeltje Op Zijn Kant trok nog eens 1,2 miljoen kijkers. Daarin vertelde ene Paolo dat hij moe was en daarom niet kon werken. Bovendien wilde Paolo alleen leuk werk doen. Paolo haalde het bloed onder de nagels van de kijkers vandaan.

Meer over:

Reageren