Kijkcijfers vrijdag 25 juni 2021

De TV van gisteren: kijkers verdeeld over Bilal Wahib in Op1

26 juni 2021 08:34 | kijkcijfers | Door Faye Heijnis

© Op1
Na drie maanden complete radiostilte, deed Bilal Wahib vrijdagavond in Op1 zijn kant van het verhaal. Ondanks de veelbesproken gast, trok Op1 met 639.000 kijkers aan het kortste eind tegenover Humberto met 730.000 kijkers op RTL 4.

Bilal Wahib kwam in maart onder vuur te liggen nadat hij een minderjarige jongen via een livestream op Instagram vroeg om zijn geslachtsdeel te laten zien. Een uit de hand gelopen grap, zo legde de 22-jarige rapper en acteur vrijdagavond uit in Op1. Hij ging door het stof. "Ik wil beginnen met mijn excuses aan die jongen en zijn familie. Op het moment dat ik het deed wist ik niet dat ik fout zat, daarna kreeg ik een hele harde klap in m'n gezicht. Toen dacht ik: what the fuck ben jij nou eigenlijk aan het doen? Ik wil niet alleen aan hen, maar ook aan heel Nederland m'n excuses aanbieden. En ik wil sorry zeggen tegen Oussama (de vriend met wie hij ook in die livestream zat, red.)."

De tafelgasten spaarden Bilal niet. Zo vonden veel kijkers rechtbankverslaggever Saskia Belleman haar wel heel pittig tegen Bilal. Er klinkt onder kijkers nog altijd kritiek tegen de Tigers-zanger, maar velen komen nu ook voor hem op. Bilals comeback 

Studio Europa en De Oranjezomer

Qua EK-tv wint Studio Europa op NPO 1 (938.000 kijkers) het met verve van De Oranjezomer op SBS 6 (437.000 kijkers). Ook op een dag dat er geen voetbal gespeeld wordt.

Ik vertrek

Herhalingen van Ik vertrek op NPO 1 blijven het top de kijkcijfer top 10 en zelfs 5 schoppen. Vrijdagavond keken er 831.000 kijkers naar homostel Richard en Aadje, die emigreerden naar een riante villa in de Spaanse badplaats Calpe om daar een bed and breakfast te openen.

Het beste van 10 jaar The voice of Holland

Ook RTL 4 speelt slim in op tv die al is geweest. 772.000 kijkers keken naar Het beste van 10 jaar The voice of Holland, waarin fragmenten uit The voice, The voice kids én The voice senior voorbij komen. 

Dino's bezorgservice

Dino's bezorgservice op NPO 1 krabbelt ietsje omhoog ten opzichte van gisteren, maar met 307.000 kijkers is er nog altijd sprake van magere kijkcijfers. Zal het programma opnieuw van de buis worden gehaald?

Meer over