Kijkcijfers: RTL 4 oppermachtig dankzij Anouk en The Voice

RTL 4 beleefde dankzij The Voice of Holland en de speciale RTL Late Night met Anouk gouden tijden. Miljoenen kijkers zaten aan de buis gekluisterd. 

De kijkcijfers van The Voice of Holland blijven dit seizoen wat achter bij voorgaande reeksen die ruim 2.5 miljoen kijkers boeiden. Toch was de derde liveshow met 2.2 miljoen de overtuigende winnaar van de avond. 

Anouk bij RTL Late Night

Traditiegetrouw liep The Voice of Holland een tikkeltje uit, waardoor Humberto Tan niet om 22.30 uur maar pas tegen elven kon beginnen aan zijn RTL Late Night. Maar liefst 1.4 miljoen muziekliefhebbers bleven wakker voor de speciale uitzending die geheel in het teken stond van Anouk en haar nieuwe album Paradise & Back Again. De Haagse zat op haar praatstoel en dat stond garant voor een boeiende aflevering die behoorlijk de diepte in ging. 

DWDD University scoort

Overigens deed NPO1 ook geen slechte zaken. Wie iets intellectuelers bliefde dan zingende tieners en hun semi-kritische coaches kon z'n hart ophalen bij DWDD University. Professor Robbert Dijkgraaf gaf op primetime college over het oneindige, een lastig te vatten concept dat hij onder meer illustreerde met behulp van het aloude Droste blikje. In totaal keken meer dan 1.1 miljoen mensen. Helaas was er ook minder goed nieuws voor de grootste publieke zender: Erica Op Reis wist na het hoorcollege van de professor slechts 731.000 kijkers te boeien.

Praatcijfers vrijdag 28 november

Ook op social media was The Voice oppermachtig. 3957 tweets werden gewijd aan de liveshow, niet in de laatste plaats omdat kandidaat Ferry de Ruiter besloot in een jurk op te treden. Het hield de gemoederen behoorlijk bezig, zowel in positieve als negatieve zin.

RTL Late Night moest het doen met 757 tweets. Anouk liet in de uitzending geregeld de krachtterm "jeetjemina" vallen en dat werd al snel trending topic in Nederland.

Helaas kun je 't nooit iedereen naar 't zin maken...

Reageren