Kijkcijfers: Ruim half miljoen zien finale In De Ban van de Condor

24 oktober 2015 07:43 | kijkcijfers | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Het weinig bekeken In De Ban van de Condor beleefde haar finale. Uiteindelijk zagen 579.000 kijkers hoe Ajouad el Miloudi in Peru de beste BN'er vogelaar bleek.

Het bleek behoorlijk spannend, aan het begin van de finale waren er nog drie duo's in de race. Maar na de eerste opdracht vielen acteur Mike Weerts en zijn vogelaar Camilla af. Dat zorgde dat de eindstrijd ging tussen KRO-NCRV collega's Sofie van den Enk (en ornitholoog Ruben Vermeer) en Ajouad el Miloudi (en ornitholoog Klaas de Jong). Maar de finaleopdracht, het relatief voor de hand liggende "maak de beste foto van een condor" werd op alle drie de punten gewonnen door Ajouad.

K3 zoekt K3 levert in

De vogelspottershow haalde het niet bij de concurrentie. The Voice of Holland overwon met 2.2 miljoen kijkers de competitie met gemak. De tweede liveshow van K3 zoekt K3 moest echter behoorlijk inleveren: vorige week keken 746.000 fans, dat waren er ditmaal 626.000 kijkers. De talentenjacht leverde echter veruit de meeste tweets op, al is dat niet direct verwonderlijk: de liveshow is zowel in Vlaanderen als Nederland te zien. Het regende suggesties voor de samenstelling van de nieuwe K3, maar wat vooral opvalt is dat kijkers nog steeds niet gewend zijn aan Gerard Joling en zijn outfits.

En er kan er maar één de echte winnaar zijn...

Freek Vonk dagwinnaar NPO 3

Gouden Stuiver winnaar Freek Vonk toog voor zijn nieuwe, avontuurlijke reisprogramma naar Zuid-Amerika. De eerste aflevering van Freek Vonk in Latijns-Amerika bracht hem naar de Galapagos eilanden. Zijn trip werd gevolgd door 389.000 natuurliefhebbers. Daarmee levert Freek het best bekeken NPO 3 programma van de dag af. Toch is het voor sommigen even wennen dat Vonk er een iets ander taalgebruik op nahoudt zodra hij tv voor volwassenen maakt.

Anderen ergerden zich totaal niet aan het gevloek, zo ook EO-directeur Arjan Lock die dankzij Vonk op vrijdag al zin kreeg in zondag.

En anderen zagen er gewoon de humor van in...

Meer over